Letartóztatták a lakásmaffia-ügy fő gyanúsítottját

hirado.hu, Hírstart • 2018. november 18., vasárnap •
A bírónak a kórházban kellett meghallgatni a férfit, mert rosszul lett, miután elfogták. Egyik társa bűnügyi felügyelet alá került. Az az ügyvédnő viszont szabadlábon védekezhet, aki a gyanú szerint jogi ügyekben segítette a lakásmaffiát.
Letartóztatták a lakásmaffia-ügy fő gyanúsítottját

A Honvédkórház pszichiátriai osztályán hallgatta meg a nyomozási bíró a kedden kipattant budapesti lakásmaffia-ügy fő gyanúsítottját. Az M1 értesülései szerint a férfit úgy megviselte, hogy kedden hajnalban az ágyából vitték el a kommandósok, mert idegösszeomlást kapott. A meghallgatás után a bíróság az ügyészség indítványára elrendelte a férfi letartóztatását. A kórházból hamarosan átszállítják az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe.

A kórházi meghallgatással egyidőben vitték a Fő utcai bíróságra az ügy másik két, őrizetbe vett gyanúsítottját. Egyikük ellen eredetileg csalás miatt indult eljárás, a Budapesti Nyomozó Ügyészség azonban szerdán emberkereskedelemmel és személyi szabadság megsértésével is meggyanúsította.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított és élettársa egy 88 éves férfit úgy tévesztettek meg, hogy a sértett előtt testvéreknek adták ki magukat, majd az idős korú férfi bizalmába férkőztek és rávették, vegye feleségül a nőt. Ezután családostul az idős korú sértett lakásába költöztek – tájékoztatott Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Az őrizetbe vett ügyvédnőt pedig ügyvédi visszaéléssel gyanúsítják, a nyomozó ügyészség szerint ugyanis jogi segítséget nyújtott az idős embereket kifosztó és sanyargató lakásmaffiának.

A bűnözői csoport egy rákospalotai ház melléképületében tartott fogva több idős embert. Kényelmes lakhatást, gondoskodást és életjáradékot ígértek nekik, majd amikor megszerezték lakásaikat, sufniba, vagy pincébe költöztették őket. Az ügyészség a TEK közreműködésével kedden hajnalban öt idős embert szabadított ki a lakásmaffia fogságából. Valamennyiüket a kormányhivatal áldozatvédő szolgálata vette gondozásba.

A csalással, személyi szabadság megsértésével és emberkereskedelemmel gyanúsított férfit a bíróság házi őrizetnek megfelelő bűnügyi felügyelet alá helyezte. Társa, az ügyvédnő szabadlábon védekezhet. Az ügyészség mindkettőjük letartóztatása érdekében fellebbezett.

közösség

további frisss

lap tetejére