Legyünk otthon is fittek HIIT vagy MRT edzéssel

Szponzorált tartalom (x) • 2020. november 19., csütörtök •
Az elmúlt hónapokban sokan kényszerültünk otthoni munkavégzésre, és sokan még most is „home office” üzemmódban dolgozunk. A hideg idő is lassan beköszönt, így még kevesebb a motiváció, hogy kimozduljunk otthonról. Egészségünk, fittségünk megőrzése érdekében ugyanakkor fontos, hogy rendszeresen mozogjunk.
Legyünk otthon is fittek HIIT vagy MRT edzéssel

 

Szerencsére számtalan mozgásforma közül választhatunk, melyekhez nem szükséges feltétlenül edzőterembe, fitness- vagy jógastúdióba mennünk. Ha otthonunk kényelmében szeretnénk hatékonyan edzeni, bőven van választási lehetőségünk. Az utóbbi időben rengeteg online edzést és otthoni edzésprogramot kínálnak a piacon, így sokszor találhatjuk magunkat a bőség zavarában.

Most két mozgásformát szeretnénk részletesebben bemutatni, amely brutálisan hatásos nem csak az erősítés, hanem a zsírégetés terén is. 

HIIT edzés

A high intensity interval training magyarul magas intenzitású szakaszos köredzést jelent. Lényege, hogy alacsony és magas intenzitású, eltérő ritmusú edzéskörök váltják egymást. 

A HIIT edzés végezhető segédeszközökkel is, így például futópad, szobabicikli, elliptikus tréner használatával is végrehajthatjuk a kardiógyakorlatokat, használhatunk súlyzót, ugrálókötelet. Ugyanakkor a HIIT egyik legnagyobb előnye, hogy alapvetően nem szükséges hozzá semmilyen eszköz, elég csak a saját testünket használni.

Egy klasszikus HIIT edzés felépítése többkörös ismétlésből áll, összetett funkcionális edzésprogrammal, megfelelő kardió-erősítő aránnyal. Intenzív és kevésbé intenzív szakaszok váltják egymást, előre megadott időközönként. 

HIIT edzés segítségével kiválthatjuk tehát a hosszú, monoton edzéseket, ráadásul a zsírt is sokkal jobban égeti a szervezetünk.

Fontos, hogy az edzésekhez olyan sportruházatot válassz, amely minőségi alapanyagból készült, légáteresztő és tökéletesen vezeti az izzadságot. Ha Te is éppen a tökéletes sportruházatot keresed, amiben megtapasztalhatod a mozgás szabadságát, és amely vidám színeivel a hangulatodat is feldobja, mindenképp nézz körül a 2skin Fitness ruházat kínálatában.

MRT edzés

Mi az az MRT avagy Metabolic Resistance Training? A nagy intenzitású intervallum edzés (HIIT) egy formája. Rövid, de nagyon intenzív edzésprogram, melynek során saját testsúlyos, funkcionális gyakorlatokat végzünk gyors egymásutánban. Az egyes gyakorlatok között minimális pihenőidőt iktatunk be, amely jellemzően kevesebb mint 30 másodperc. Az intenzív gyakorlatok és a rövid pihenők hatására felpörög az anyagcsere, így nem csak edzés közben égetjük a kalóriát, hanem egy elnyújtott edzéshatást tapasztalhatunk. 

HIIT vagy MRT, van különbség?

Lényegében nem sok. Mindkettő remekül fejleszti az állóképességet, növeli az izomerőt, felpörgeti az anyagcserét. A hagyományos mozgásformákkal szemben mindkét edzésforma jobban égeti a zsírt, így segítségükkel hatékonyabban szabadulhatunk meg a nem kívánt súlyfeleslegtől is. 

 Maradj fitt otthon is!

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére