Leállnak a kihasználatlan buszjáratok

• 2020. november 26., csütörtök •
A szombathelyi önkormányzat azt kérte a Volánbusztól, hogy este 8 és hajnali 5 óra között szüneteltesse egyes kihasználatlan helyi járatok közlekedését. A helyközi járatok változatlan menetrend szerint indulnak.
Leállnak a kihasználatlan buszjáratok

Közleményük így szól: A helyi közösségi közlekedés megrendelőjének kérésére a társaság felülvizsgálta a kijárási tilalom időszakában közlekedő helyi járatok kihasználtságát Szombathelyen, és bevezeti a kért változtatásokat. A járatmegszüntetések az 1C, 5, 7, 8, 12B és 29C jelzésű viszonylatokat érintik, az érvényes menetrendekről a társaság honlapján tájékozódhatnak az utasok.

A közösségi közlekedés fenntartása kiemelten fontos a mindennapi élet, a gazdaság működtetése érdekében. A megmaradó helyi járatok továbbra is biztosítják, hogy eljussanak munkahelyükre, illetve onnan otthonukba a hivatásforgalomban igazoltan utazók.  

A helyközi közlekedésben a Volánbusz fenntartja az eredetileg meghirdetett menetrendet a késő esti, éjszakai és hajnali időszakban is.

A közlekedési társaság továbbra is kéri az utasokat, tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében pedig részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket. Ne feledjék azt sem, hogy november 11-től nemcsak a járműveken, valamint a zárt utasforgalmi terekben kell maszkot viselniük, de az állomások, megállóhelyek és megállók teljes területén is. Akik nem viselnek maszkot, kizárhatók az utazásból, és 8000 forint pótdíj fizetésére kötelezhetők.


Illusztráció: Gyenes Viktor

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére