Lázmérők, hőkamerák: központi beszerzés alatt

• 2020. szeptember 15., kedd •
Készülnek az október elsején bevezetendő kötelező reggeli lázmérésre az iskolák. Az egyelőre kérdés, hogy kik, hogyan és mennyi idő alatt lesznek képesek végrehajtani a napi rutinnak szánt intézkedést, a gyors testhőmérséklet-ellenőrzést azonban nemcsak a diákoknak, hanem a tanároknak is előírják az épületbe való belépéskor.
Lázmérők, hőkamerák: központi beszerzés alatt

Erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára beszélt egy reggeli rádióműsorban. Maruzsa Zoltán elmondta, a lázmérés alapvetően kézi digitális eszközökkel történik, de azokban az iskolákban, ahol nagy a létszám, akár hőkamerák elhelyezése is indokolt.
Ezeknek az eszközöknek a beszerzése folyamatban van, és október 1-jéig még számos intézkedés várható ezen a téren.
Hangsúlyozta: ha valakinél megállapítják belépéskor, hogy lázas, az még nem jelenti azt, hogy a koronavírus "megérkezett" az iskolába. Ebben az esetben értesíteni kell az orvost, és tesztelni kell.
Kérdésre kitért arra is, a pedagógusok létszáma az elmúlt 10 évben nagyjából 167 ezer és 170 ezer között alakult. Az idei pontos statisztikát november elejére várják, de az állami intézményeknél - úgy látják - nőtt a létszám, ezért nincs ellátatlan feladat a magyar közoktatásban - emelte ki Maruzsa Zoltán.
forrás: MTI
kép: kekesonline.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére