Közel 30 millió forint összértékű uniós pályázatot nyert a Médiaközpont

sd • 2021. február 23., kedd •
Nem lenne ezzel a céggel semmi gond, ha nem verte volna szét a baloldali városvezetés, akik közül egyetlen tisztségviselő sem tisztelte meg jelenlétével a sajtóeseményt. Hát ennyit jelent számukra a 30 éves Szombathelyi TV.
Közel 30 millió forint összértékű uniós pályázatot nyert a Médiaközpont

A közvetlen európai uniós forrásból megvalósuló pályázatot az Európai Parlament hirdette meg. A projekt során új magazinműsort és ezzel együtt egy új sorozatot indít a Szombathelyi Televízió, illetve a Savaria Fórum hetilap és a savariaforum.hu tematikus rovatot szentel az Európai Uniós tartalmaknak. Az EUROINFO keretében kiemelten foglalkoznak olyan közéleti, kulturális és gazdasági kérdésekkel, amelyek az Európai Unió csúcsszervei mellett Magyarországon és Szombathelyen is aktuális és fontos témáknak számítanak. A Helyi Televíziók Országos Szövetségének segítségével több hazai településre eljutnak majd a Szombathelyi Televízió munkatársai által készített anyagok. Emellett még szorosabbá fűzik a Médiaközpont és a Szlovén RTV Magyar Műsorok Stúdiója közti partnerségi együttműködést.  
- Ez a pályázat nem az én érdemem, Török Tibor volt az, aki ezt a pályázatot felkutatta és kezdeményezte megvalósítását, majd az előző ügyvezető, Némethy Mária volt a projekt elindítója - tájékoztatott Horváth Zoltán a Médiaközpont ügyvezető igazgatója.  

A sajtótájékoztatóhoz online csatlakozott Zver Ilona, a Szlovén RTV Magyar Műsorok Stúdiójának vezetője. Elmondta, a magyar nyelvű rádiós és televíziós tartalmak előállításával foglalkozó stúdió örömmel vette a Szombathelyi TV felkérését, és azonnal vállalták, hogy részt vesznek "alvállalkozóként" a pályázat megvalósításában. A Szombathelyi TV egyébként már 2002 óta szoros együttműködésben dolgozik a lendvai televízió stúdióval.
- Ez egyben remek lehetőség is volt arra, hogy viszonozzuk azt a segítséget, amit a Határtalan című adással kapcsolatban kaptunk a szombathelyiektől. A szóban forgó projekt keretében a lendvai stúdióban 7 előre megbeszélt témában készítünk riportokat, amelyek során arra törekszünk majd, hogy a szomszédos, illetve a szlovéniai helyzetet bemutassuk, ezzel is gazdagítva a Szombathelyi Televízió műsorkínálatát. Így eleget teszünk az Unió határon átívelő elvárásainak is. Első összeállításunk már el is készült, ezt el is küldtük Szombathelyre, és gyártás alatt van a következő anyag. Az együttműködés keretében a lendvai TV is átvesz néhány témát a Szombathelyi Médiaközponttól, amelyeket majd a szlovén közszolgálati televízió 1-es csatornája sugároz - ismertette a partnerségi együttműködés részleteit Zver Ilona, a Szlovén RTV Magyar Műsorok Stúdiójának vezetője.

Az EUROINFO első adása a koronavírus-járvány gazdasági hatásaival és a gazdaságvédelemmel foglalkozik. Az első adás február 25-én 18:15-től lesz látható a Szombathelyi Televízióban. 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére