Kötelező lesz szelektíven szemetelni

Frisss • 2013. szeptember 10., kedd •
Megújul a hulladékgyűjtő rendszer Vas megyében: hét hulladékudvar létesül és több ezer házi komposztálót is szétosztanak a háztartások között. A két milliárdos projekt fő feladatául tűzte ki a szemléletformálást is.
Kötelező lesz szelektíven szemetelni
Kötelezővé válik a szelektív hulladékgyűjtés Magyarországon. Ezért Vas megye 127 társult településén teljesen megújul a szelektív hulladékgyűjtés rendszer. A Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás programja idén ősszel kezdődik, amely olyan intézkedéseket tartalmaz, amelyek az új szelektív hulladékgyűjtő rendszer gördülékeny üzemeltetését segítik elő.
 
A projekt teljes összege nagyjából 2 milliárd forint. Ez tartalmazza a szelektív hulladékgyűjtés megszervezéséhez szükséges új gépek beszerzését. Emellett egy olyan válogatómű megépítését is, amely évi legkevesebb 8 ezer 500 tonna hulladék válogatására alkalmas. A program során hét hulladékudvart is létrehoznak Vas megyében - Szombathelyen, Körmenden, Répcelakon, Pankaszon, Rábahidvégen, Szentgotthárdon és Bükön. Ezeken felül pedig 80 új, szelektív hulladékgyűjtő sziget is létesül.

A projekt egyik fő célja a társadalmi szemléletformálás, ezért 27 ezer 500 házi komposztáló ládát is beszerez a társulás, amelyet ki is osztanak a háztartásoknak.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére