Kisebb baj, nagyobb veszély?

• 2020. szeptember 09., szerda •
Időseket, krónikus betegeket, egészségügyi dolgozókat oltanának be elsőként a WHO ajánlása alapján, ha elkészül a koronavírus elleni vakcina. A Semmelweis Egyetem rektora szerint azonban a pedagógusoknak is az első körben kellene szerepelniük.
Kisebb baj, nagyobb veszély?

Jól haladnak a kísérletek a két dózisú oltóanyagokkal, akár már tavaszra lehet elegendő mennyiségű oltás, amellyel megelőzhető a fertőzés. Abban minden szakember egyetért, hogy a leginkább veszélyeztetett rétegek beoltásával kell kezdeni majd a programot, vagyis ha lesz hatékony vakcina a koronavírus ellen, akkor az legelőször a 65 év felettieknek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, a szociális ellátórendszerben és az egészségügyben dolgozóknak kell megkapniuk, és Merkely Béla szerint a pedagógusok is ebbe a körbe tartoznak.
Ők sok gyerekkel találkoznak, és most nagyobb számban kapják el a fiatalok a betegséget, mint tavasszal. A gyerekek továbbadhatják a vírust az időseknek, ezért bár „most kisebb a baj, mint az első hullám idején, de sokkal nagyobb a veszély, több a fertőzött” – fogalmazott. Az egyetemi rektor szerint megfontolandó, hogy a magas rizikójú embereket szűrjék, köztük a tanárokat is.

forrás: eduline.hu
kép: getty

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére