Kigyulladt a Trump-torony

MTI • 2018. április 08., vasárnap •
Kigyulladt az a New York-i toronyház szombaton, amelyben Donald Trump amerikai elnök otthona és vállalatbirodalmának irodái is vannak.

New York város tűzoltósága Twitter-üzenetben jelentette be a tűzesetet. Egy ember súlyosan megsebesült, az anyagi károk felmérése egyelőre tart, a tűz okát vizsgálják. 
    Az Ötödik sugárúton lévő Trump-torony ötvenedik emeletén csaptak fel a lángok, helyi idő szerint nem sokkal délután hat óra után. Donald Trump háromnegyed hétkor Twitter-bejegyzésben közölte, hogy a tüzet eloltották. "A tűzoltók nagyszerű munkát végeztek. Köszönet!" - írta az elnök. Középső fia, Eric, aki a közelben lakik, szintén mikroblog-bejegyzésben mondott köszönetet a tűzoltóság gyors munkájáért. 
    A Trump-torony 1983-ban készült el, és elnökké választása előtt az épület legfelső három emeletén lévő luxusotthonában élt Donald Trump és felesége, valamint kisfiuk, Barron. 
    Az idén januárban egyszer már tűz ütött ki a felhőkarcolóban, akkor két ember könnyebben megsérült. 
    Manhattanben egyébként, amelynek mai építészeti arculata jórészt az ingatlanfejlesztő Donald Trumpnak köszönhető, több általa építtetett felhőkarcoló viseli homlokzatán a Trump-torony nevet.
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére