Kiépítik az oladi városrész csapadékvíz-elvezető rendszerét

MO • 2013. március 13., szerda •
Már elkezdődött a csapadékvíz elvezetéséért felelős rendszer kiépítése Szombathelyen az Ernuszt Kelemen utcában. Az első ütemterv munkálatai május 31-ig befejeződnek - mondta dr. Puskás Tivadar, polgármester.
Kiépítik az oladi városrész csapadékvíz-elvezető rendszerét

Szombathely oladi városrészének Torony utca – Dolgozók útja – Ernuszt Kelemen utca – Dozmat utcák által határolt területének csapadékvíz elvezetési tervét 2006-ban készíttette el az önkormányzat. Az engedély a teljes terület kiépítését három ütemre bontotta, jelen beruházás az I. ütemet, az Ernuszt Kelemen utca csapadékvíz elvezetését tartalmazza. Az előkészületi munkálatok során 2700 köbméter földet mozgatnak meg, 700 méter aszfaltot vágnak fel, 70 méter csövet bontanak ki, 65 köbméter betont törnek fel, 1000 négyzetméternyi területet füvesítenek be. A kivitelezési munkákat a SZKENDÓ Kft. végzi, akik közbeszerzési eljárás keretében kerültek kiválasztásra.  

A kivitelezés költsége 35 millió 485 ezer forint. Ez tartalmazza az előkészítő és- az alépítményi munkákat, a közmű- és vízépítési munkákat, valamint a közlekedésépítési munkákat is. A közmű- és vízépítési munka során 230 méter hosszan folyókákat építenek ki, valamint 50 víznyelő aknát raknak le, és 570 méter műanyag csatornacső és 390 méter betoncső lesz beépítve.

A munkálatok során csak félpályás útzár várható. A beruházástól a csapadékvíz elvezetése is megoldódik, valamint egy újabb lépést tesznek Szombathely szebbé tétele felé - tette hozzá Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere.

közösség

további frisss

lap tetejére