Kátyút temetett a polgármester

EB • 2013. február 20., szerda •
Elektronikusan és telefonon is jelezhetik az autósok az önkormányzat felé, hol találnak kátyút a városban. A különösen hideg tél után az idei költségvetésben 100 millió forintot különítettek el az utak javítására - tudtuk meg azon a helyszíni sajtótájékoztatón, melyet Puskás Tivadar szombathelyi polgármester és Marton Zsolt alpolgármester tartott.

Pontban tíz órakor a SZOVA kisteherautója állt be a Borostyánkő-társasház előtti buszmegállóba, kátyút temetni. A Zrt. munkatársainak ezúttal segítsége is akadt, dr. Puskás Tivadar polgármester is lapátot ragadott, majd az aszfalt tömítésére alkalmas eszközt is kipróbálta.

Tudjuk, hogy mindenkinek bosszúságot okoz városszerte a rengeteg kátyú, ami a hatalmas hó után maradt, a közlekedés biztonsága érdekében minél előbb be kell temetni őket- mondta a polgármester. Hangsúlyozta: az 520-364-es számon, illetve a katyu@szombathely.hu mail címen mindenki bejelentheti, hol találkozott kátyúval. A SZOVA feladata a kátyúk betömésén túl azok felderítése is, de így a lakosság nagyban megkönnyítheti a munkájukat.

Marton Zsolt alpolgármester szólt arról is, hogy az idei költségvetésben 100 millió forintnyi üzemeltetési tartalékot képeztek, mely többek között hó eltakarításra, kátyúzásra költhető el.

Egy brigád naponta 1 tonna aszfaltot dolgoz fel, s van, amikor egyszerre négy csoport dolgozik – mondta el lapunk érdeklődésére Rohonczi László, építési csoportvezető. Mostanáig mintegy 1800 darab kátyút temettek be, körülbelül 480 négyzetméteren. Folyamatosan érkeznek a bejelentések, a szám minden bizonnyal emelkedni fog- fűzte hozzá.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére