Újabb 10 százalékos rezsicsökkentés lesz

Frisss • 2013. június 29., szombat •
Hétfőtől 10 százalékkal olcsóbb lesz a propán-bután (PB) gáz, valamint feleződik a kéményseprő-ipari közszolgáltatási díj.Októberben 10 százalékos rezsicsökkentés lesz.
Újabb 10 százalékos rezsicsökkentés lesz

A lakossági földgáz és a villamos energia árának 10 százalékos csökkentéséről májusban döntött a parlament, ez a törvény május 11-től hatályos. A PB gáz árának 10 százalékos csökkentése viszont csak július 1-jén lép életbe. Ugyanekkortól feleződik a kéményseprő-ipari közszolgáltatás 1 egységnyi munkaráfordításának az ellenértéke. A kémények ellenőrzésekor az egységnyi ráfordítás eddig 4 ezer forint volt, a módosítás után 2 ezer forint lesz. A kéményellenőrzés tartalma nem változik: az műszaki felülvizsgálatból, és az összekötő elemek ellenőrzéséből, tisztításából áll. Az átlagos munkaráfordítás nem több 1 egységnél.

Októberben újabb 10 százalékos gáz- és villamosenergiaár-csökkentés lesz Magyarországon - jelentette be a miniszterelnök. Orbán Viktor Brüsszelben az uniós csúcstalálkozó után közölte, erről tájékoztatta is tárgyaló partnereit akkor, amikor megvitatták az unió országspecifikus ajánlásait. Hozzátette, Magyarország egyetért az ajánlások közül azzal, hogy fontos az államadósság csökkentése, valamint, hogy a fiatalok munkanélküliségének csökkentése érdekében érdemes célzott programokat indítani. Ugyanakkor nem fogadja el a rezsicsökkentés leállítására és a bankok terheinek enyhítésére irányuló ajánlást. Nem ért egyet a közmunkaprogram bírálatával sem, és ahhoz is ragaszkodik, hogy adórendszerét minden ország saját maga határozza meg.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére