Jó választás Celldömölkön a sikeres Berzsenyi Dániel Gimnázium!

frisss • 2019. február 13., szerda •
- Jó berzsenyis diáknak lenni Celldömölkön – mondta el Sipos Tibor, az intézmény igazgatója, aki a felvételi dömping előtt összefoglalta, miért is érdemes az általa vezetett iskolát választani.
Jó választás Celldömölkön a sikeres Berzsenyi Dániel Gimnázium!

A kemenesaljai város kiváló középiskolai képzést nyújt ugyanis a diákoknak. A pedagógusok alapos és lelkiismeretes felkészítést végeznek a kötelező érettségi tárgyakból közép és emelt szinten egyaránt. –A választható tantárgyak esetén vállaljuk, hogy megfelelő tudást biztosítunk diákjainknak az érettségiig – árulta el Sipos Tibor, az intézmény vezetője. Mint mondta, megnyitják a tanulók számára a felsőoktatás kapuját, az ország bármely egyetemére eljuthatnak a Berzsenyiből. Az egyetemekre, főiskolákra jelentkező tanulók több mint kilencven százalékát ugyanis fel is veszik ezekbe az intézményekbe.

Három emelt szintű képzési rendszer garantálja a sikert. –Van az emelt szintű képzésünk angol illetve német idegennyelvből. Ehhez kapcsolódóan részt veszünk az Erasmus programban is, vannak német, olasz és spanyol partneriskoláink – mondta az igazgató.A diákokat nyelvvizsgáztatói tapasztalattal rendelkező tanárok készítik fel az egyre fontosabbá váló nyelvizsgákra. Emelt szintű képzés zajlik matematikából is, amit elsősorban a műszaki és gazdasági pályára készülőknek ajánlanak. Ehhez kapcsolódóan folyamatosan szerveznek természettudományos napot és sudoku versenyt is. Nem elhanyagolható az emelt szintű humán képzés sem, ahol az emléleti ismeretek mellett számos gyakorlati területen is kipórbálhatják magukat a diákok. Ilyen a Berzsenyi és kora szavalóverseny, a Berzsenyi nap, a Magyar Országgyűlés által szervezett demokráciajáték, melyen több éve vesznek részt, TUDOK konferencia, színházlátogatás. Arra külön büszkék, hogy a Vas Népe Séta programjában már négy diákunk is elnyerte az aranytollas díjat is.

A Berzsenyi Gimnáziumot aktív diákélet jellemzi. Népszerűek a hagyományos diákprogramok, a gólyaavató, a diákhét, a diákrektor választás és a hozzájuk kapcsolódó esti bulik is. Az Énekkar több díjat is besöpörhetett már, és aktív részesei az iskola és a város mindennapjainak. Több hangszerrel is rendelkeznek, a pianinót bárki, bármikor használhatja. Alkalmi együtteseik rendszeresen lépnek fel az iskolai ünnepségeken és a többi rendezvényen is. Többen tagjai a helyi Soltis Lajos Színháznak.

Az iskolában számos sportolási lehetőség is nyílik, tornaterem, tornaszoba, asztalitenisz terem várja a mozogni vágyókat, az udvaron pedig 200 m2-es atlétikai pálya és műfüves pálya is található. A tornateremben lehetőség van falmászásra is. – Országos diákolimpiai bajnokaink vannak sakk és úszás sportágban, megyei bajnokok vagyunk férfi kézilabdában, röplabda csapatunk megyei második helyezett lett. Lehetőség van sítáborban való részvételre, de jó hangulatú EU sportnapokat és háziversenyeket is szervezünk - hangsúlyozta az igazgató.

Az iskola családias és összetartó közösség. A ballagások, szalagavatók meghitt hangulatban, de magas színvonalon zajlanak, örök életre szóló emléket adnak a családoknak. Hátrányos helyzetű diákjaik javára jótékonysági estet rendeznek, de szerveztek érzékenyítő napot is vakok és gyengén látók részvételével.

-Örülök, hogy a Berzsenyi Gimnázium hosszú évtizedek óta része a város életének. Kiváló elődeink olyan örökséget hagytak ránk, melyet igyekszünk megbecsülni és tovább építeni. Bízom benne, hogy a jövőben is sok fiatal választja az intézményt, hiszen tényleg jó berzsenyis diáknak lenni – zárta gondolatait Sipos Tibor.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére