Jó hír a Bem József és a Váci Mihály utca környékén lakóknak

• 2020. december 15., kedd •
Zebra létesülhet az egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontban.
Jó hír a Bem József és a Váci Mihály utca környékén lakóknak

"Néhány hónappal ezelőtt a Bem József utcában sétálva szólított meg egy itt lakó többgyermekes családapa, akivel még a választási kampány idején ismerkedtem meg. Beszélgetés közben felhívta a figyelmemet arra, hogy a forgalmas úton – egy gyalogosok által gyakran használt átkelési pontnál – nincsen zebra. Iskolába, óvodába járó gyermekei és a környéken élő idős emberek védelme érdekében kérte, segítsek elintézni, hogy itt egy kijelölt gyalogos átkelőhely létesülhessen. Miután több műszaki szakember véleményét is kikértem, akik helyszíni szemle alapján indokoltnak és megvalósíthatónak tartották a kezdeményezést, a választópolgár kérését az önkormányzat illetékesei felé továbbítottam.
A Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság október végi ülésén támogatta a felvetést és úgy döntött, hogy a kivitelezési költségek felmérése céljából 2021 februárjára árajánlatot szerez be.
A napokban megint kint jártam a helyszínen és találkoztam a kezdeményezővel. Annak ellenére, hogy vasárnap délután volt, kifejezetten nagy autóforgalmat tapasztaltunk és sok gyalogos kelt át az ominózus helyen.
Bízzunk benne, hogy a jövő évi költségvetésben sikerül a zebra létesítésére fedezetet találni, és ezzel csökkenteni lehet a balesetveszélyt, növelni tudjuk az itt lakók biztonságát!
Elismerés illeti a környezetére figyelő, a közösség érdekében tenni akaró polgárt és köszönet jár az ügyet támogató bizottság tagjainak!" - írta közösségi oldalán Melega Miklós önkormányzati képviselő. 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére