Járókelők mentették meg egy férfi életét

• 2018. február 22., csütörtök •

Három ismeretlen tökéletes összhangjának köszönheti életét egy Vas megyei férfi - adta hírül közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A mentőkhöz szerdán 13 óra körül érkezett a segélykérés, miszerint egy férfi kerékpárjáról leesett és nem mozdul. A hívásfogadó szakember instrukciói alapján, a bejelentő azonnal megkezdte a beteg újraélesztését. Miközben a segélykérő, a férfi mellkasát nyomta a nyílt utcán, két arra járó hölgy is odasietett. Ők épp nemrég sajátították el az újraélesztés lépéseit és azonnal eszükbe jutott minden, amit tanultak. Azonnal átvették a mellkaskompressziót a bejelentőtől és tankönyv szerint, kiegészítve egymást, hárman végezték tovább a beavatkozást. Az időben elkezdett mellkas nyomásoknak is köszönhetően, a beteg keringése visszatért és a kiérkező mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba a kerékpárost.

Aki szeretné elsajátítani az életmentő lépéseket, a szombathelyi mentőállomáson is megteheti, minden hónap utolsó hétfőjén, legközelebb épp február 26-án.
 

közösség

további frisss

lap tetejére