Itt élvezet a tanulás - labort avattak a KDG-ben

Frisss • 2013. november 14., csütörtök •
Érdekes és látványos kísérletekkel kísért laborátadó ünnepségen jártunk szerdán délután. A Kanizsai Dorottya Gimnázium szaktermét több mint 320 millió forintból alakították ki.
Itt élvezet a tanulás - labort avattak a KDG-ben

Több mint 320 millió forintot költöttek egy  pályázatnak köszönhetően a természettudományos oktatás fejlesztésére a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban. A pénzből soha nem látott mértékű fejlesztésre nyílt lehetőség, az iskola 100 éves épületében felújíthatták a szaktantermeket, kialakíthattak egy olyan természettudományos laboratóriumot, amelyet a legkorszerűbb eszközökkel tudtak felszerelni.

Az ünnepségen részt vett dr. Puskás Tivadar Szombathely polgármestere is, aki elmondta: nagyon fontos a város és a térség szempontjából ez a fejlesztés, hiszen régóta szorgalmazzák a Szombathely környéki vállalatok a műszaki képzést, márpedig ehhez fontosak a természettudományokra alapozó tantárgyak is.

Fodor István, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) tankerületi igazgatója hangsúlyozta: a fejlesztésnek köszönhetően XXI. századi feltételeket teremtettek a gimnáziumban.

Pintér Róbert projektmenedzser elmondta, a programba bevontak 12 szombathelyi általános iskolát is. Ezek az iskolák legalább öt éven át, összesen évi 360 órában használhatják majd a laboratóriumot és a legkorszerűbb infokommunikációs eszközökkel felszerelt szaktantermeket.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére