Itt a szombat reggeli magyar adat: soha nem látott csúcson az új fertőzöttek száma

• 2021. március 06., szombat •
Új, szomorú rekord született ma reggel: 7269 új fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában, amire a járvány ideje alatt egyszer sem volt eddig példa. Emellett elhunyt 146 beteg. 7243 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 751-en vannak lélegeztetőgépen. 949 497 fő a beoltottak száma, közülük 304 880 fő már a második oltását is megkapta - derül ki a koronavirus.gov.hu kormányzati portál tájékoztatásából.
Itt a szombat reggeli magyar adat: soha nem látott csúcson az új fertőzöttek száma

A járvány kirobbanása óta nem volt annyi új fertőzött Magyarországon, mint amennyiről ma reggel a kormányzati portálon jelenetettek:

7269 FERTŐZÖTTET TALÁLT A MAGYAR JÁRVÁNYÜGY AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN.

 

Az elmúlt 24 órában 35 671 mintavétel történt, ennél magasabb számot csak a tömeges pedagógustesztek egy-egy napján közöltek, azaz a tesztelési kapacitás is felpörgött. Ugyanakkor a pozitív tesztek aránya is gyorsan nő, és már-már kritikus szintet ér el:

MAJDNEM MINDEN ÖTÖDIK TESZT POZITÍV VOLT.

A kórházi ápoltak száma még nem haladta meg, de vészesen közelít a második hullám csúcsához: már 7243 főt ápolnak kórházban. Ugyanígy nő a lélegeztetésre szorulók száma is, 751 fő szorul lélegeztetésre jelenleg.

kprhazi

Az elhunytak száma is gyorsan emelkedik, és közelíti a második járványhullám csúcsát: 146-an veszítették életüket koronavírus okozta betegségben az elmúlt napon.

elhunytak száma

Az oltottak száma gyorsuló ütemben emelkedik, a lakosság közel 9 százaléka kapta meg legalább az első oltását, ez 949 497 főt jelent, közülük 304 880-an már a második oltásukat is megkapták. Mint arról több ízben beszámoltunk, változott a korábban érvényben lévő oltási stratégia:

  • minél több lakost beoltanak legalább egyszer,
  •  a Pfizer második adagját az eddigi 21 nap helyett 35 napos különbséggel,
  • az AstraZenecát a korábbi 4 hét helyett 12 hetes különbséggel adják be, és már 60 év felett is oltanak ezzela vakcinával.

A területi adatokat tekintve az látszik, hogy az elmúlt egy hétben továbbra is az északi megyéinkben magasak az esetszámok, vélhetően a brit vírusvariáns korai terjedése miatt, ugyanakkor Somogy megyében durrant be legjobban a járvány népességarányosan az elmúlt egy hétben.

megyeifertozes

 

Forrás: portfolio.hu / koronavirus.gov.hu
Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére