Ismét útra kelnek, hogy segíthessenek

sd • 2021. január 23., szombat •
A horvátlövőiek jövő héten újfent Horvátország felé veszik az irányt, hogy megannyi adománnyal segítsenek a földrengések következtében bajbajutott honfitársaiknak.
Ismét útra kelnek, hogy segíthessenek

Tisztító-, fertőtlenítő-, tisztálkodószerekkel, tisztasági betéttel, ásványvízzel, tartós élelmiszerrel, ruházati cikkekkel teli dobozok állnak egymás hegyén-hátán a horvátlövői önkormányzat felújított épületében.  
- A település 75 háztartásából 74 járult hozzá valamilyen módon a mostani gyűjtéshez. Elkeserítő állapotok uralkodnak a katasztrófa sújtotta területen, erről nemrégiben én is megbizonyosodhattam, amikor az első akció során összegyűlt adományokat elszállítottuk Horvátországba. Akkor 5 új és 5 használt gázkályhát, valamint a a toronyi pékség jóvoltából 100 kilogramm kenyeret is tudtunk vinni az ott élőknek, akik minden adománynak nagyon örültek - fogalmazott lapunknak Bugnits Vilmos, a település polgármestere, akit a térség országgyűlési képviselője pénteken látogatott meg.    

- Jurisics Miklós és Zrínyi Miklós óta tudjuk, hogy mivel tartozunk mi magyarok a horvátoknak. Nem elég a COVID-járvány, most még ez a földrengés is sújtotta szegény horvátokat, akik embertelen körülmények között kénytelenek élni, sátrakban, földön, konténerekben alszanak. Nagyrabecsülésemet szeretném kifejezni a horvátlövőieknek és polgármester úrnak, akinek ezúton is köszönöm, hogy az első akció során általam átutalt összegből megvásárolta a szükséges eszközöket - mondta Hende Csaba.      

Az újabb szállítmány január 30-án indul útnak a bajbajutottak megsegítésére.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére