Irány az erdő!

Szponzorált tartalom • 2019. március 14., csütörtök •
Gyakran feledkezünk meg azokról az igazi természeti szépségekről, amelyek körülvesznek bennünket. A városi életforma, a mindennapi munka sajnos távol tartanak minket azoktól a helyektől, amely igazi kikapcsolódást és feltöltődést biztosítanának számunkra. Érdemes időt szánni, és megismerni Vas megye sokszínű természeti környezetét. Az Írottkő csúcsától a Vas-Zalai hegyhátig, az Őrség és Kemenesalja dombjain át a Rába folyó árterületéig mintegy 47 ezer hektárnyi erdő várja a kirándulókat.
Irány az erdő!

Ha jobban belegondolunk, ezek a páratlan helyek nincsenek is olyan távol tőlünk. Akár autóval, akár tömegközlekedéssel könnyen elérhetőek, és ha éppen csak egy hétvégi nap áll a rendelkezésünkre, akkor is bőven van úticél, ahol fák és tisztások várnak ránk. Szerencsések a Vas megyében élők, hiszen a térség bővelkedik a fenyvesekben, tölgyesekben és bükkösökben, számtalan liget és park színezi zöldre lakóhelyünk térképét - az ország egyik legerdősebb megyéje vagyunk.

 

Igaz, Magyarországon is napról napra népszerűbb a túrázás és egyre több család tervezi hétvégéjét egy erdei kirándulással, vagy egy park meglátogatásával – jó lenne ha még többen húznának bakancsot és vágnának neki a zöld ösvényeknek. Jó lenne, ha ennek a kultúrája tovább terjedne. Az oktatási intézmények, civil szervezetek, és a családok mellett – talán kevesebb figyelmet kap az ő munkájuk –, de különösen fontos szerep jut ebben a Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársainak. A vasi erdők csendes őrei, amellett, hogy minden nap gondoskodnak az erdő- és vadgazdálkodással kapcsolatos tennivalókról, fenntartják az erdei turisztika létesítményeket és biztosítják ezzel az oda látogató turisták élményteli kikapcsolódását. Nemcsak óvják az erdőt, de erdei iskoláikban és tanösvényeken megismertetik velünk a megyei erdők növény- és állatvilágát.

 

Nem véletlenül teszik ezt a társaság erdészei. Ők azok, akik igazán tudják és el is mondják nekünk, hogy miért jó az erdőben kirándulni. Nem csak a hosszabb erdei túrák, de a rövid séták is felfrissítik a testet és a szellemet. Kirándulni az erdőségekben olyan, mint egy terápia. Alkalmat biztosít arra, hogy akár barátainkkal, akár családunkkal együtt kiszakadjunk a zaklatott mindennapokból és a gyakran egészségtelen városi környezetből. Akár a hosszabb, akár a rövidebb túrák jó hatással van szervezetünkre. Nem csak testünk frissül fel, de arra is lehetőséget adnak, hogy a gondolatainkat rendezzük. Az erdei túra ráadásul olyan kardio mozgás, amely jótékony hatást gyakorol egészségünkre és az állóképességet is javítja. Aki gyakran jár kirándulni, tudja jól, hogy az erdő különleges atmoszférája, a fák zöld, ősszel pedig rozsda színei, a madarak hangjai a legjobb orvosságok a hétköznapi stressz legyőzésére.

 

Többet kell a vasi erdőkben kirándulni! Érdemes már most, a következő időszakban bakancsot húzni és ellátogatni a Szombathelyi Erdészeti Zrt. valamely erdőterületére. A legszebb helyek, ahol kihasználhatjuk a kellemes, már egyre több napsütést hozó hétvégéket. Indulás előtt pedig látogassunk el az erdészet honlapjára!

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére