Inkubátort kaptak a zalaiak a Vas megyei hívőktől

frisss • 2013. április 08., hétfő •
Inkubátort adományozott a szombathelyi katolikus egyházmegye a Zala megyei kórház gyermekosztályának. Az életmentő készüléket Dr. Veres András megyéspüspök adta át a szomszéd megye legnagyobb egészségügyi intézményének.

Inkubátort adományozott a szombathelyi egyházmegye a Zala megyei kórház gyermekosztályának. Az intenzív ellátáshoz szükséges berendezést a megyés püspök hétfőn adta át Zalaegerszegen. Veres András az átadáskor azt mondta: az inkubátort a hívő emberek adományaiból tudták megvásárolni. A berendezést a kórház dolgozói tudják leginkább értékelni és úgy használni, hogy a gyermekek számára az életben maradást tudja nyújtani.

(forrás: napimama.hu)

Csidei Irén, az intézmény főigazgatója kiemelte, az életmentő berendezés hárommillió forint értékű. Utalt arra, hogy az intenzív osztályon nemcsak a Zala megyei gyermekeket ápolják, hanem a környező megyékből érkező súlyos állapotú újszülötteket, koraszülötteket is ellátják.

(forrás: napidoktor.hu)


Az inkubátor a gyermekintenzív részlegre kerül, ahol a kis súlyú és beteg újszülöttek ápolják - ismertette Buzogány Mária főorvos. A zalaegerszegi gyermekosztályon a hétfőn átadott berendezéssel együtt immár tizenegy inkubátor segíti a csecsemők életben maradását, gyógyulását.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére