Ilyen még nem volt! Sárkányviadal a Csónakázó tavon!

Frisss • 2012. június 24., vasárnap •
Nem sárkányok, és nem is házi sárkányok szállják meg a tavat, hanem a keleti mesékből ismert sárkányokra emlékeztető hajókban csap össze 10 elszánt szombathelyi csapat. Az I.Szombathelyi Sárkányhajó Vágtát június 30-án rendezik meg a Csónakázótavon. A Frisss is ott lesz.

Az I. Szombathelyi Sárkányhajó Vágtát Szombathely város és kistérsége Turisztikai Desztináció Menedzsment szervezete, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. rendezi 2012. június 30-án reggel 9 órától.

 
Hogy mi is pontosan a sárkányhajózás, és hogyan kapcsolódik Szombathelyhez?
 
A hazánkban még egyáltalán nem elterjedt speciális verseny alapvető célja a győzelem mellett a közösségformálás, az egység, a hovatartozás érzésének erősítése. A sárkányhajó egy speciális, sárkányfejjel és farokkal díszített hajó. A versenyeken 18-20 lapátos (versenyző), két oldalt arccal előre ülve egytollú lapáttal, egy dobos adta ütemre és egy kormányos irányításával hajtja előre a hajót.A sárkányhajózás egy olyan közösség teremtő és fejlesztő sport, amelyben egyszerre, egy célért több mint 20-an küzdenek. Egy legénység 2 labdarugó csapatnyi emberből áll.
 
A szombathelyi versenyt is a közösségfejlesztés, az egységben az erő szellemében rendezik meg idén először. A csapatok helyi közösségekre alapozva verbuválódtak össze. A hangos, figyelemfelkeltő verseny két hajós formában zajlik. A dinamikus és látványos, sok embert megmozgató sárkányhajó verseny megrendezésével, igazi élő mozit varázsolnak a szervezők Szombathely zöld szívébe.
 
A versenyen a következő csapatok ragadnak lapátot, és mérik össze erejüket:
 
1. Green Tech Innovációs Zrt.
 
2. SZMJV Önkormányzat csapata
 
3. TDM hajó /Szombathely, Sárvár, Bük és Körmend turisztikai szakemberei egy hajóban/
 
4. Szombathelyi Turisztikai és Testvérvárosi Egyesület hajója
 
5. Vas Megyei Önkéntesek
 
6. Helyi média képviselői
 
7. Szimfonikus Zenekar hajója
 
8. Savaria Legio hajója
 
9. McDonald’s csapata
 
10. Humanmatrix Személyzeti Tanácsadó Kft.
 
Fő támogató: Green Tech Innováció Zrt.
 
 
Jövőre több napos lesz a turisztikai látványosság
 
Jövőre több napos sárkányhajó fesztivált terveznek már  a Csónakázó tavon. Ezzel Szombathely hatodikként csatlakozhat, a Győr, Fadd-Dombori, Budapest, Szeged és Székesfehérvár tradicionális sárkányhajó fesztiválhelyszínek sorához. A sárkányhajó fesztiválrendszer, Magyarország egyik turisztikai látványosságává vált, és komoly megjelenést kapott a belföldi, és a nemzetközi sajtóban egyaránt.
 
A verseny ideje alatt horgászati tilalom lesz érvényben, melyet a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége rendelt el.
 
A Frisss Fm 97,7 slágerei szólnak majd a rendezvény ideje alatt a helyszínen, és munkatársaink is hajóra szállnak! Várjuk Önt is!

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére