Időközi önkormányzati választás lehet Szombathelyen

VN • 2018. április 25., szerda •
Mivel július 5-éig hosszabbították meg dr. Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását, elveszítheti szombathelyi önkormányzati képviselői mandátumát.
Időközi önkormányzati választás lehet Szombathelyen

A különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyó eljárásban a bíróság – az ügyészi indítványra – az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt látta szükségesnek kényszerintézkedés meghosszabbítását. Czeglédy 2014 őszén szerzett mandátumot az Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt színeiben, de elveszítheti képviselői jogosultságát, ha június 15-éig nem jelenik meg a szombathelyi közgyűlésben. – A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvényben egészen pontosan azt írják: „Az önkormányzati képviselő megbízatása megszűnik: ha az önkormányzati képviselő, annak az ülésnek az időpontjától, amelytől első ízben távol maradt, egy éven keresztül nem vesz részt a képviselő-testület ülésén” – mondta el a Vas Népe kérdésére dr. Károlyi Ákos jegyző.

Június 15-ét követően 120 napon belül időközi választásokat írhatnak ki választókörzetében. A győztes pedig 2019 őszéig tölthetné be a mandátumát.
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére