Identitászavar balról

Frisss • 2013. június 16., vasárnap •
Az még csak hagyján, hogy az Együtt2014 Gyurcsányt kizárná a baloldali összefogásból, de amellett azért nehéz szó nélkül elmenni, hogy Bajnai, a "válságkezelő" ex-miniszterelnök a Jobbik szavazóira is gyúr. Hírösszefoglaló az elmúlt napok eseményeiről, ami lázban tartotta a baloldalt. Közben északon apad a Duna, és vonul lefelé, a kormány teszi a dolgát.
Identitászavar balról

Íme az ominózus sommázat Juhász Pétertől, az Együtt2014 vezetőjétől: „...Orbán Viktor... gyakorlatilag megszüntette a demokráciát Magyarországon és szimbólumává vált egy elnyomó rendszernek, a párja ilyen értelemben Gyurcsány Ferenc...”

Ezen aztán annyira kiakadt Vadai Ágnes (DK), hogy nyílt levelet fogalmazott meg Bajnai Gordon felé, amelyben kérdéseket tett fel emígyen: „Fájdalom, de Juhász szövege szerint Te egy elnyomó rendszert szimbolizáló kormányfő minisztere voltál három éven át? Szerepet vállaltál egy olyan ember kormányában, aki megszüntette a demokráciát Magyarországon? Te tényleg szó nélkül szolgáltál volna egy olyan romlott politikát, ahol egy maffia tartotta kezében az országot?”
 
A kormányváltó összefogáshoz vezető úton aztán az Együtt2014 még tovább lépett, amikor Facebook profiljukon közzéttek egy olyan fotót, amelyen Bajnai barátságosan mosolyog egy homokzsákoló jobbikos aktivistára. Beszélgetés állítólag nem zajlott le közöttük, de a miniszterelnök-jelöltségre aspiráló baloldali ikon a Budai Liberális Klubban úgy nyilatkozott, hogy nekik a Jobbik nézeteivel van erős konfliktusuk, "a Jobbik szavazóit pedig meg kellene nyerni annak az ügynek, amit mi képviselünk".
 
Nos, itt tartanak jelenleg.
 
Az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) szerint az árvízi védekezésben, "ha lehet, most még fontosabb a fegyelmezett munka, a védelmi terv összeállítása, az erőforrások beosztása". Mindenki teszi a dolgát Magyarországon.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére