Elsőfokú ítélet: elutasította a bíróság a Safo kiadójának keresetét

Frisss • 2013. június 27., csütörtök •
Június 26-án hirdetett első fokon ítéletet a Szombathelyi Törvényszék a PROMED Kft. szerződésének érvényességével kapcsolatban.
Elsőfokú ítélet: elutasította a bíróság a Safo kiadójának keresetét

A Szombathelyi Törvényszék a június 26-i tárgyaláson a PROMED Kft. keresetét teljes egészében elutasította és 1 millió forint perköltség megfizetésére kötelezte.

A bíróság kimondta azt is, hogy az alperes, azaz az önkormányzat a jövőben nem tart igényt a PROMED Kft.-vel kötött szerződés teljesítésére, hiszen közben már elindított egy új önkormányzati hetilapot Szombathelyi7 címmel. A felperesnek ( PROMED Kft.) a szerződés teljesítésére kötelezés iránti kérelme tehát alaptalan.

Mint ismeretes,  2012. december havi közgyűlésen Szombathely Önkormányzata felbontotta a kiadó Promed Kft.-vel kötött tíz éves szerződést, mert az önkormányzati hetilapban politikai hirdetés látott napvilágot. Bár a címer és névhasználatot is megvonták a Kft-től, az azóta is rendszeresen kiadta a Savaria Fórumot.

A januári közgyűlésen elhangzott, a Promed Kft. feljelentette az önkormányzatot, és a tárgyalást február 14-re tűzte ki a Szombathelyi Járási Bíróság. Első fokon nem született döntés, ugyanis helyt adott az önkormányzat hatásköri kifogásának. A Járás Bíróság  átadta az ügyet a Szombathelyi Törvényszéknek, mert az egyéves szerződés értéke meghaladja a 30 millió forintot.

A döntés nem jogerős, a felperes fellebbez.

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére