Hivatalosan is átadták a megújult Kiskar utcai rendelőket

frisss • 2019. október 10., csütörtök •
A 80-as évek közepén kialakított helyiségek a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében 13,5 millió forintból szépültek meg.
Hivatalosan is átadták a megújult Kiskar utcai rendelőket

A váróban lecserélték a nyílászárókat, megújult az álmennyezet, a rendelőkben a régi csempék lekerültek és helyükre mosható falburkolat került. Öt felnőtt háziorvosi, valamint négy fogorvosi rendelőt működtet az önkormányzat a Kiskar utcában.

Ide mintegy 8 ezer szombathelyi páciens tartozik, az éves betegforgalom pedig eléri a 20 ezret - így sokan fogják élvezni a beruházás eredményét. 

Dr. Puskás Tivadar, leköszönő szombathelyi polgármester a sajtónyilvános eseményen emlékeztetett, az eltelt két ciklus alatt a városvezetés egymilliárd forint értékben fejlesztette az egészségügyi alapellátást. Ezen felül most kezdődött el a szakorvosi rendelőintézet építése mintegy 686 millió forint értékben, sikerült rendezni az ügyeleti béreket, fejleszteni a műszereket és az informatikai hátteret is.

Illés Károly alpolgármester hozzátette, a Kiskar utcai korszerűsítés nem egyedülálló, hiszen a Jáki úti rendelőkben is nemrég fejeződtek be a munkálatok. Hangsúlyozta,

a már megvalósult és folyamatban lévő egészségügyi beruházásokkal sikerült egyre közelebb kerülni a korábban kitűzött célhoz, ami az “egy orvos, egy rendelő” elvet követi a háziorvosi ellátásban.

kapcsolódó cikkek

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére