Harmadszorra is Kurucz Hella a befutó

EB • 2012. március 08., csütörtök •
Kéthavonta ifjúsági közmeghallgatás, anyák napja a Fő téren, sportnap, diákhét... Tizennyolcadszorra rendeztek diákpolgármester választást Szombathelyen, az elektorok egy alpolgármester, és két polgármester jelöltre voksolhattak. Mindegyikük vidám diákéveket ígért.
Harmadszorra is Kurucz Hella a befutó

Kurucz Hella, Szombathely régi új diákpolgármestere

A választás mindig a demokrácia ünnepe, a köz érdekeit szolgálni nagy dolog- monda dr. Puskás Tivadar polgármester a szavazást megelőző percekben. Akárkire is esik a szavazók választása, az ajtaja mindig nyitva áll majd a fiatalok előtt, és a diákpolgármestert társává fogadja - emelte ki Szombathely eslő embere.

Az általános-és középiskolások is letehették voksukat, száz diákonként egy-egy elektort küldhettek, akiknek arra is lehetőségük volt, hogy a kampánybeszédek után feltegyék kérdéseiket a jelölteknek. Németh Márk, aki két éve volt diák-alpolgármester, leköszönt tisztségéről, így mindössze egy alpolgármesterre és két polgármesterre lehetett szavazni. Utóbbi címért Kurucz Hella és Horváth Ádám szállt harcba.

Kurucz Hella a Bolyai János Iskola tizenegyedikese, már két éve ő ül a polgármesteri székben. Beszédében hangsúlyozta, a jövőben nagyobb figyelmet fordítanának az általános iskolásokra is, így a májust rögtön egy csapatépítő tréninggel kezdené, majd több hónapon át tartó vetélkedőt tervez az iskolásoknak, számháborúval, totóval, vízi pisztoly versennyel. Kampánybeszédében kitért arra is, hogy kéthavonta ifjúsági közmeghallgatást tartana. Horváth Ádám a Kereskedelmi Iskola tanulója is hasonló tervekkel és ambíciókkal vágott neki a beszédének, a diákélet felpezsdítése a cél- mondta. A megoldást pedig az információáramlás javításában, és közös programok megszervezésében látja. Így jött az ötlet, hogy megünnepelné az Anyák napját a Fő téren, vagy rendezne diákhetet.

Az elektorok végül 63-54 arányban Kurucz Hella mellett tették le a voksukat. Temesi Péter egyedüli indulóként megszerezte a szükséges szavazatok számát, így mostantól ő az új diák-alpolgármester. Mindkettőjüket március 15-én, ünnepélyes keretek között, a Petőfi szobornál iktatják be tisztségébe.

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére