Kósa Lajos: az MSZP szügyig gázol a korrupcióban

frisss.hu-fidesz.hu • 2014. február 06., csütörtök •
A Simon Gábor számláján lévő több százmillió forint azonos-e azokkal a "gyanús százmilliókkal", amelyről Gyurcsány Ferenc a közelmúltban beszélt - tette fel a kérdést Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke február 5-én, debreceni sajtótájékoztatóján.
Kósa Lajos: az MSZP szügyig gázol a korrupcióban

Emlékezetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc még az Összefogás létrejötte előtt arról beszélt: MSZP-elnökként tudomása volt arról, hogy gyanús százmilliók áramlanak a párt számlájára, "aminek eredetéről jobb ha nem tudunk". Lehet, hogy most e gyanús pénzek egy része megkerült Simon számláján, vagy ezek nem azok a százmilliók? - kérdezte Kósa Lajos.

A kormánypárti politikus Mesterházy Attila szocialista pártelnöktől arra is választ vár, hogy az MSZP vezetése vagy a pártvezetés bármely tagja tudott-e a párt második emberének az osztrák bankban tartott százmillióiról.

Azt is szeretnék megtudni, hogy Simon Gábor gyűjtött-e adományt, támogatási pénzt az MSZP-nek, és ha igen, akkor abból használtak-e fel bármilyen, esetleg politikai célra? 

Mesterházy Attilától arra is választ vár a Fidesz ügyvezető alelnöke: van-e tudomása az MSZP vezetésének arról, hogy más személyek is parkoltatnak további százmilliókat különféle számlákon? 

Ezeket még a választási kampány előtt tisztázni kell, mert a kampánypénzek kezelése meglehetősen szigorú - fűzte hozzá a politikus.

Kósa Lajos szerint ez az ügy árnyékot vet a baloldali Összefogás valamennyi pártjára, ezért nyilatkozniuk kell, hogyan kívánják a kampánypénzeket kezelni, nyilvánossá teszik-e a kampányfinanszírozást, és ebben a kérdésben elválasztják-e magukat az MSZP-től.

Ha nem adnak választ ezekre a kérdésekre, "az összes korrupciós vád, amit a Fideszre megfogalmaztak, a szocialistákra hull vissza" - tette hozzá Kósa Lajos megjegyezve, ha nem tisztázzák magukat, egyértelművé válik, hogy "az MSZP szügyig gázol a korrupcióban".

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére