Folytatódott a véleményháború az Óperint utca 18-ban

Frisss • 2013. június 25., kedd •
Ez nem Chicago- tovább folytatódott a véleményháború az Óperint utca 18. szám alatti lakóház felújítása kapcsán. A lakók nyílt vitára hívták a politikai pártok képviselőit.
Folytatódott a véleményháború az Óperint utca 18-ban

Mint azt már többször megírtuk, az Integrált Városfejlesztési Stratégia szociális városrehablilitációs program, amelynek keretében többek között felújítanák az Óprint utca 18. szám alatti 52 lakásos tömbházat is. Az épület nagyon rossz állapotban van, és a szigetelés hiánya miatt borsos áru fűtésszámlákat fizetnek az ott lakók.

A hetek óta tartó vitát Balassa Péter Jobbikos képviselő sajtóközleménye váltotta ki, amelyben arról ír, hogy 170 millió forint közpénzt kapnak a szombathelyi cigányok.

Sárközi Zoltán a lakók képviselője nyílt vitára hívta a politikai pártok képviselőit, de Balassa Péter nem jelent meg, így valójában nem is alakult ki nagyobb szóváltás. Az itt lakók nem érdemlik meg ezt a fajta bánásmódot. Nem lehet politikai kérdés, hogy fel kell-e újítani az épületet- hangsúlyozta a helyszínen Szakály Gábor tanácsnok. Hozzátette, az elmúlt két évben mindössze két bejelentés érkezett a SZOVA zöld számára, azok sem magatartásbeli problémák, hanem a kutyatartás szabályainak be nem tartása miatt.

Szólt arról is, hogy a környék közbiztonsága a Kálvária Polgárőrségnek köszönhetően sokat javult. Most a legnagyobb problémát a péntek és szombat éjszaka bulizók okozzák. A felújítás után ezt a környéket is bekapcsolják a köztéri kamerarendszerben- tette hozzá.

A tervek szerint 170 millió forintból szigetelik az épületet és kicserélik a nyílászárókat. A rezsi és a fűtésszámla csökkenését várják az intézkedéstől, és remélik, hogy a tömbben jelenleg húsz üresen álló lakás is benépesül. Továbbra is szociális bérlakásokként szolgálnak majd.

Horváth Zoltán LMP-s politikus is üdvözölte a beruházást. Kiemelte: nem csupán épület felújításról van szó, hiszen a projekt felzárkóztató programot is tartalmaz.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére