Fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani a következő napokban Vas megyében

vaol.hu • 2019. május 16., csütörtök •
A Zebra terv elnevezésű baleset-megelőzési kampányhoz Vas megye is csatlakozott.
Fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani a következő napokban Vas megyében

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által meghirdetett, Zebra terv elnevezésű baleset-megelőzési kampányhoz Vas megye is csatlakozott. Ennek keretében fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani 2019. május 14. és május 17. között a közlekedésbiztonsági szempontból kiemelt kockázatú gyalogos-átkelőhelyek közvetlen környezetében. A közlekedésbiztonsági akció célja, hogy felhívja a figyelmet a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire, a gyalogosok biztonságára – írja hivatalos oldalán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a kampány apropójából összeállított néhány tanácsot:

  • Kérjük a gyalogosokat, hogy a számukra kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, fokozott óvatossággal és körültekintéssel haladjanak át!
  • Minden esetben győződjenek meg arról, hogy az elsőbbséget megadják-e számukra, biztonságosan át tudnak-e menni az úton!
  • Nem szabad elfelejteni, hogy a sötét ruházatban közlekedőket sokkal nehezebben veszik észre a gépjárművezetők. A gyalogosoknak ajánljuk, hogy lakott területen belül a reggeli és az éjszakai órákban is viseljenek ruházatukon, táskájukon a láthatóságot elősegítő eszközöket.
  • Felhívjuk egyben a járművezetők figyelmét, hogy a gyalogosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, ezért haladásuk során kellő körültekintéssel közelítsék meg a gyalogos-átkelőhelyeket.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére