Fodor István a szombathelyi tankerületi igazgató

EB • 2012. november 27., kedd •
Jövő év január elsejétől az állam lesz az iskolák fenntartója, a koordinálásért pedig tankerületi igazgatók felelnek majd. Harangozó Bertalan kormánymegbízott sajtótájékoztató keretében mutatta be, kik is lesznek ők.

A fenntartói feladatok átvételével és a nagyobb állami felelősségvállalással a gyerekek és a családok érdekeit szolgálja majd a változás- olvasható a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tájékoztatójában. Mint arról már beszámoltunk, 2013 január 1-től jönnek a járások is.

Az állami fenntartás elsősorban szakmai irányítást jelent, melybe beletartozik a pedagógusok és a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítők bérének, járulékainak központi biztosítása, valamint a köznevelési feladat-ellátás, a szakmai továbbképzések összehangolása.

A koordinációt a központi és területi szervekből álló Klebelsberg Intézményfenntartó Központ végzi majd, járási és megyeközponti tankerületek élére pedig tankerületi igazgatók kerülnek. Összesen 198, Vas megyében hét tankerületet alakítanak ki.

Szombathelyen Fodor István, Kőszegen Bánó Zoltán, Szentgotthárdon Császár Tamás, Vasváron Dobolán Gábor, Körmenden Farkas Tiborné, Sárváron Várkonyi Gyöngyi, Celldömölkön Rozmán László lesz a tankerületi igazgató.

Az ő feladatuk az illetékességi területen működő köznevelési intézmények irányítása, a pedagógiai munka koordinálása, kapcsolattartása az intézményvezetőkkel, pedagógusokkal és a köznevelés egyéb szereplőivel, illetve rendszeres jelentések és adatszolgáltatások készítése.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére