A Szivárvány óvodában is ovisportpályát avattak

vaol.hu, Fotó: Cseh Gábor • 2019. szeptember 19., csütörtök •
A 14. ovisportpályát avatták tegnap a megyeszékhelyen. A Deák Ferenc utcai Szivárvány óvodások táncbemutatóval készültek az alkalomra - számolt be a Vas Népe.
A Szivárvány óvodában is ovisportpályát avattak

Szombathely 14., az ország 392. ovisportpályája készült el a Szivárvány Óvodában az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány támogatásával. A szervezetet még Ovi-Foci néven Buzánszky Jenő alapította. A nemzet sportolóját, az Aranycsapat jobbhátvédjét dr. Puskás Tivadar polgármester idézte fel avatóbeszédében. A kicsik közül kevesen ismerték a legendás sportoló nevét, annál többen hallottak a Haladásról és Király Gábor kapusról.

Az első 12 után ebben az évben összesen négy intézmény kap pályát, így egy híján minden óvodában biztosítani tudják a gyerekeknek a mozgást. A többfunkciós, 6×12 méteres műfüves pályán különféle mozgásformákat sajátíthatnak el az óvodások. Alkalmas lesz labdarúgásra – ez a főprofil –, de röplabdára, kosárlabdára, teniszre is – mondta Bokros Csilla, az alapítvány képviselője, aki köszönetet mondott az óvodapedagógusoknak és az önkormányzatnak a pálya megvalósulásáért. A gyerekek műsora után családi foci kezdődött.

A fejlesztéshez dr. Takátsné dr. Tenki Mária önkormányzati képviselői keretéből is hozzájárult.

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére