Fidesz: a béremelések időszaka kezdődik

MTI • 2013. augusztus 26., hétfő •
A Fidesz frakcióvezetője szerint a pedagógusok béremeléséről szóló javaslat elfogadásával a parlament a béremelések időszakát kezdi meg. Rogán Antal hétfői sajtótájékoztatóján közölte, 2013-ban emelkednek a reálbérek, 2010 második negyedéve és 2013 hasonló időszaka között 13,1 százalékkal emelkedtek a nettó keresetek, a parlament pedig hozzákezdett az egészségügyi bérrendezéshez is.
Fidesz: a béremelések időszaka kezdődik

Fotó: MTI

A frakcióvezető bejelentette, hogy a Fidesz képviselő támogatni fogják a kormány javaslatait.Hangsúlyozta: a Fidesz képviselőcsoportja külön üdvözli, hogy nem pusztán béremelésről van szó a pedagógusok esetében, hanem összekapcsolják azt egy teljesítménykritériumokhoz kötött minősítési rendszerrel. Vagyis létrehozzák a pedagógus-életpályamodellt, amely garanciát jelent többek között arra, hogy a következő négy évben évente 10 százalékkal emelkedik a pedagógusok bére - mondta Rogán Antal.
   

Emlékeztetett rá: "2009-ben az IMF követelésére a Bajnai-kormány egyhavi pedagógusbért vett el", ezzel szemben a parlament keddi döntésével a pedagógusok bére átlagosan 34 százalékkal emelkedik majd. A béremelés eredeti mértékének csökkentésével kapcsolatos kérdésre válaszolva Rogán Antal úgy fogalmazott: a gazdaság mai teljesítőképessége jelenleg ezt teszi lehetővé és szerinte a tervezett béremelés "mindenképpen előrelépés".
 

Szintén kérdésre válaszolva ismertette: a Fidesz hétfői frakcióülésén "kialakult álláspont volt", hogy az "ebben a formában talán nem tartható", hogy egyes iskolaigazgató bére megegyezett egy helyettes államtitkáréval. Hozzátette: ha lesznek kormánypárti módosító indítványok, akkor azokat nem a törvénybe, hanem a kormányrendeletbe építik majd be.
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére