Felújították a Gothárd iskola könyvtárát

frisss • 2012. november 15., csütörtök •
Egy Európai Uniós pályázatnak köszönhetően megújult a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskola könyvtára. Szerdán ünnepélyes átadót tartottak, a díszvendég Bosnyák Viktória írónő volt.

A Gothard Jenő Általános Iskola idén ünnepli fennállásának századik évfordulóját, a jubileumi évben pedig számos színes program színesíti az iskolai hétköznapokat. Tegnap átadták az ú könyvtárat, melyet uniós támogatásból fejlesztettek. Dankovits Eliza, a Diákönkormányzat elnöke nyitotta meg a rendezvényt, majd a diákok az egykori tanítvány, Bosnyák Viktória Tündérboszorkány című művéből olvastak fel részleteket. A mű szerzője szintén részt vett a megnyitón, mesélt az iskolához kapcsolódó élményeiről. 

A megnyitót koronázta az a műsor,  amit a harmadikosok adtak elő. Morc Arankától, a könyvtárostól egy gyerek kivételével mindenki fél. Arankát viszont nyugdíjazni fogják, ha Lacin kívül más nem megy a könyvtárba, ezért kénytelenek valami megoldást találni... A történet végén  a csúnya, rút boszorkányból Tündér Aranka lett, akit nem más, mint az iskola igazi könyvtárosa,  Ági néni alakított. A Tündérboszorkány egyébként kötelező olvasmány lesz alsó tagozatban, a Gothard Jenő Általános Iskola pedig olvasóversenyt rendez Bosnyák Viktória műveiből.

közösség

további frisss

lap tetejére