Félmilliárd forint tervezésre, kivitelezésre

Szerző: frisss.hu Fotó: szombathely.hu • 2018. január 22., hétfő •
A Modern Városok Program keretében közel 557,5 millió forintot biztosít a kormány három szombathelyi beruházásra. Ebből a komoly összegből a Szent Márton Lovas, Sport, Hagyományőrző és Rendezvényközpont tervezését, a Késmárk utcai teniszcentrum bővítését, valamint a Gothard-kastély felújításának előkészítését tudják megvalósítani.
Félmilliárd forint tervezésre, kivitelezésre

Szombathely MJV vezetése sajtótájékoztatón ismertette a média képviselőivel a Modern Városok Program keretében megvalósuló legújabb fejlesztéseket. Puskás Tivadar polgármester elmondása szerint a vasi megyeszékhely közel 557,5 millió forintos kormányzati támogatást kap három projektre. Az állam 195.010.500 forintot biztosít a Homok úti volt szabadidőközpont helyére tervezett Szent Márton Lovas, Sport, Hagyományőrző és Rendezvényközpont mérnöki előkészítésére.  A város a későbbiekben kérelmet fog benyújtani a beruházás megvalósításának támogatására is. A terveknek 2018. december 31-ig kell elkészülniük.

A Modern Városok Program 267.970.000 forintot biztosít a Késmárk utcai teniszcentrum fejlesztésére, melynek keretében a meglévő pályák felújítása mellett négy új salakos pályát is építenének, amiket a későbbiekben egy újabb projekt részeként mobil tetővel is ellátnának. Emellett klubházat, konditermet, rekreációs helyiséget és tanulószobát is kialakítanak. A tervek elkészítésének 2018.június 30., míg a kivitelezésnek 2019. december 31 a határideje.

A Gothard-kastély teljes helyreállításának megtervezésére 94.500.000 forint jut. A terveknek 2019.március 30-ig kell elkészülniük.

 

A fejlesztések fejlődést eredményeznek. A mostani három beruházásnak köszönhetően Szombathely még élhetőbb várossá válik. Fontos megjegyezni, hogy a vasi megyeszékhely ebben az esetben is igen komoly, több mint félmilliárd forintos állami támogatásra számíthat – fogalmazott Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője.

 

Illés Károly alpolgármester újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy  a Szent Márton Lovas, Sport, Hagyományőrző és Rendezvényközpont esetében a város a tervezésre kapott közel 200 millió forintot a SZOVA rendelkezésére bocsátja, ugyanis a tervezést az önkormányzati cég végzi majd. 

közösség

további frisss

lap tetejére