Feljelentést tett Lazáry Viktor és felfüggesztette párttagságát

MTI • 2013. október 05., szombat •
Kényszerítés bűntettének kísérlete és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt feljelentést tett a rendőrségen Lazáry Viktor, Szombathely alpolgármestere Czeglédy Csaba, a szocialisták önkormányzati frakcióvezetője ellen. A fideszes alpolgármestert az ellenzék egy az internetre is felkerült videofelvétel alapján azzal gyanúsította meg, hogy kemény drogot fogyaszt.
Feljelentést tett Lazáry Viktor és felfüggesztette párttagságát

Az alpolgármester az MTI-hez szombaton eljuttatott közleménye szerint büntető feljelentést tett jelentős érdeksérelmet okozó, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt ismeretlen elkövető ellen is.

Lazáry Viktor a közleményében azt írta: igaza biztos tudatában, saját döntése alapján, határozatlan időre felfüggeszti tagságát a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség szombathelyi szervezetében annak érdekében, hogy a folyamatban lévő büntetőügy ne terhelje a pártot. A politikus ugyanakkor leszögezte: alpolgármesteri tisztségéről és önkormányzati képviselői mandátumáról nem mond le, munkáját továbbra is maradéktalanul elvégzi.

 Ígérete szerint október 4-én újabb "vizelet drogtesztet" végeztetett a szombathelyi Markusovszky  Kórházban, amely ismét negatív eredményt mutatott. Mint írta, a drogtesztet a következő három hétben is elvégezteti majd és azok eredményét nyilvánosságra hozza.
   

 Czeglédy Csaba szocialista frakcióvezető múlt csütörtökön feljelentést tett a rendőrségen és átadta a birtokába került fényképeket és videofelvételt. A szombathelyi MSZP-SZTKE-frakció blogján közzétett felvételen az látszik, hogy egy férfi egy irodai helyiségben az asztalról fehér színű port szív fel az orrán keresztül, majd az egyik ujját belenyomja a porba és az anyagot szétkeni a szájában.
   

 Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata e hét csütörtökön az MTI megkeresésére megerősítette, a Nemzeti Nyomozó Irodát jelölték ki, hogy folytassa le a nyomozást abban az ügyben, amelyben Lazáry Viktort egy videofelvétel alapján drogfogyasztással gyanúsította meg a helyi önkormányzat szocialista frakcióvezetője.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére