Fejlesztések a Pinka-völgyében

Szerző: frisss.hu Fotó: frisss.hu, vaol.hu • 2018. március 28., szerda •
Egy nap alatt két beruházást adtak át a Pinka-völgyében. Előbb a felújított horgászturisztikai központot avatták Vaskeresztesen, majd pedig az elkészült csapadékelvezető árkot adták át Nardán. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy minden fejlesztés fontos, mely élhetőbbé, biztonságosabbá teszi a környezetünket.
Fejlesztések a Pinka-völgyében

Vaskeresztesen alaposan megadták a módját az elkészült beruházás átadásának. A horgászok számára versenyt rendeztek, halat telepítettek, emellett pedig meghívott magas rangú vendégekkel ünnepi ceremóniát is tartottak.  

Nagyon sokan horgásznak, Magyarországon legalább 400 ezer tagja van a szövetségnek. Vas megyében pedig több mint8 ezren hódolnak ennek a nagyon szép hobbinak. A kormány partnerként tekint a horgászokra, éppen ezért 2016-ban meg is tiltotta az élővizekben a halászatot. Remélhetőleg így több halat tudnak majd fogni és ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy hazánkban növekedik majd a halfogyasztás. Emellett pedig egy támogatási csomag keretében fejlesztések zajlanak, melyek egyik eleme a vaskeresztesi beruházás – fogalmazott Hende Csaba országgyűlési képviselő a több mint 30 millió forintból megújult horgászturisztikai központban, amely ennek köszönhetően nem csak az odaérkező pecásokat, hanem az őket elkísérő családtagokat is maximálisan ki tudja majd szolgálni.

Ez is bizonyítja azt, hogy ez a kormány nem csak a horgászok kormánya, hanem a családoké is. Nagyon örülök annak, hogy ezt a beruházást itt, a választókerületemben sikerült megvalósítani – zárta szavait Hende Csaba, aki Vaskeresztesről Narda felé vette az irányt, ahol részt vett a több mint 50 millió forintból elkészített, jó egy kilométer hosszú csapadékelvezető árok átadásán.

A Jóisten nagyon szereti Nardát, mert az utóbbi időben nagyon sokszor látogatta meg. Volt itt szélvihar, jégeső, áradat. Ezek pedig rendkívüli károkat okoztak a településen. Ezért is fontosak azok a beruházások, melyek megakadályozhatják, avagy csökkenthetik a természeti csapásokból adódó károk keletkezését – mondta Nardán Hende Csaba.
A fejlesztés 120 helyi lakos gondját oldja meg, de három egyházi ingatlan, hét gazdasági létesítmény és hat középület is védve lesz általa. 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére