Ismét lövedéket találtak a SEK-en!

facebook, Kleinhappel Miklós • 2019. augusztus 08., csütörtök •
Nem ez az első eset.
Ismét lövedéket találtak a SEK-en!

Végéhez közelednek a felújítási munkálatok az ELTE Savaria Egyetemi Központ (SEK) A–épületében: 320 millió forintos beruházással a KEHOP 5.2.2.16-2017-00112 számú, Az ELTE szombathelyi telephelyének energetikai fejlesztése elnevezésű projekt keretében március 18. óta sor került a száz éves nyílászárók cseréjére.

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, az ablakok bontását végző munkások április 4-én, az első emeleten, a közlekedő ablakkönyöklői alatt sértetlen második világháborús pisztoly, illetve gépkarabély lőszereket, valamint géppuska lövedékeket találtak, szám szerint hetet, amelyeket a riasztott tűzszerészek elszállítottak.

Augusztus 5-én az épület padlásterében bukkantak ép lőszerre a munkások.

„Hétfőn 9 óra 32 perckor bejelentés érkezett a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerész ügyeletére. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság értesítése szerint Szombathelyen a Károlyi Gáspár tér 4. szám alatt, az ELTE Savaria Egyetemi Központban födémszigetelés közben egy gyalogsági lőszer került elő. A helyszínre érkező tűzszerész járőr egy darab szovjet gyártmányú, 12,7 x 108 mm-es géppuskalőszert azonosított, amelyet a helyszínről elszállított későbbi megsemmisítésre – tájékoztatott dr. Markovics Zita főhadnagy, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred megbízott kommunikációs főnöke.

Ismeretes, a SEK A–épülete az 1940-es években magyar hadikórháznak, majd német és szovjet katonai kórháznak adott otthont, a lőszerek ebből az időszakból származnak.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére