Ezután rendszeresek lesznek az ingyenes, szabadtéri, komolyzenei koncertek

frisss, SzombathelyPont • 2019. október 02., szerda •
A Savaria Téren október 5-én, szombaton 14 órakor a Savaria Rézfúvós Együttes kezdi a Térzene programok sorát.
Ezután rendszeresek lesznek az ingyenes, szabadtéri, komolyzenei koncertek

 

A klasszikus zene jótékony hatásait kutatások sora igazolja, ennek ellenére csak egy szűk réteghez jut el a hangversenytermekben felcsendülő zene varázsa. Ezen akar változtatni az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága egy új, komolyzenei program létrehozásával, mely Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár kezdeményezésére október 1-jén, a Zene Világnapján indul el a Filharmónia Magyarországgal közreműködésben - mondta el keddi sajtótájékoztatóján dr. Balázsy Péter megyei jegyző. 

- A Térzene Program célja az, hogy valamennyi 5000 fő feletti településen felcsendüljön a klasszikus zene, hogy a társadalom szélesebb rétegei számára népszerűsítse a minisztérium a komolyzenét, hogy így a parkokban, zenei pavilonokban, köztereken a klasszikusok közösségi élménnyé válhassanak - tette hozzá dr. Ragány Misa, az EMMI Előadóművészeti főosztály főosztályvezetője. Kérdésünkre elmondta, bármely zeneművészeti szervezet csatlakozhat a programhoz, a repertoárra vonatkozóan sincs megjelölés, azt szabadon lehet a lakossági igényekhez igazítani. A település méretétől és persze az időjárástól is függ, hogy milyen gyakran lesz Tér-Zenére lehetőség, de a szervezők célja a rendszeresség. Akár havi, akár heti jelleggel.

Szombathelyen, a Savaria Téren október 5-én, szombaton 14 órakor a Savaria Rézfúvós Együttes kezdi a Térzene programok sorát.

közösség

további frisss

lap tetejére