Ezután nem okoz gondot a tikkasztó nyár sem a Weöres Sándor Óvodában

frisss • 2019. október 10., csütörtök •
Gyors segítséget nyújtott a körzet önkormányzati képviselője.
Ezután nem okoz gondot a tikkasztó nyár sem a Weöres Sándor Óvodában

Mint arról már korábban beszámoltunk, az Új Széchenyi terv részeként, mintegy 163,2 millió forintos bővítést hajtottak végre nemrég az oladi városrészen található Weöres Sándor Óvodában. Az intézmény földszinti épületéhez mintegy 250 négyzetméter alapterületű új rész épült, melyben helyet kapott egy szabványos tornaszoba szertárral, egy fejlesztőszoba, valamint az orvosi szoba elkülönítővel. Az óvoda tetőterében az óvodapedagógusok részére alakítottak ki szociális helyiségeket mintegy 70 négyzetméteren.  A teljes épület új tető- és homlokzati hőszigetelést kapott, új nyílászárókat építettek be és 2 új kondenzációs gázkazánt is beüzemeltek.

A megjelenésében is látványos felújítás mindenki örömére szolgált, egyetlen kivetnivalót találtak benne az ott dolgozók és a gyerekek, hogy a nyugati fekvésű csoportszobák nyáron tikkasztóan felmelegedtek. Dr. Kecskés László, a körzet önkormányzati képviselője gyors megoldást talált a problémára: képviselői keretéből 800 ezer forinttal támogatta az érintett helyiségek árnyékolás technikájának megoldását. Így az évről-évre egyre nagyobb hőséggel járó nyári napokon is kellemes, árnyékos helyiségekben tölthetik idejüket a Weöres Sándor Óvoda dolgozói és ovisai.

- A mai napon kaptam a hivatalos értesítést, hogy elkészült a Márton Áron utcai játszótéren az a fa pavilon is, melyet szintén saját képviselői keretem terhére, mintegy 2,2 millió forintból hoztunk létre - tette hozzá a képviselő. Ebbe az eső és a nap ellen is védő 20 négyzetméteres építménybe négy ülőhely és egy kis asztal is került.

- Azt gondolom hogy ezek a beruházások nem csak a gyerekek, hanem az idősek érdekeit is szolgálják, hiszen azok a nagymamák és nagypapák, akik a játszótérre kiviszik a gyerekeket meg tudnak pihenni, míg a gyerekek kedvükre zsiványkodnak - zárta gondolatait Dr. Kecskés László.
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére