Ez ütős lesz! - ATARU TAIKO Japán Dobszínház bemutatja: SAKURA 2013

(X) • 2013. április 12., péntek •
Az ATARU TAIKO Japán Dobszínház a hagyományokhoz híven idén is bemutatja SAKURA koncertjét Szombathelyen az AGORA- Művelődési és Sportházban. A Japán Dobszínház műsora április 20-án 19 órakor lesz.
Ez ütős lesz! - ATARU TAIKO Japán Dobszínház bemutatja: SAKURA 2013

A zenekarról...

Az ATARU TAIKO ütősegyüttes 2006 óta képviseli a a japán taiko dobolás hagyományait. Több mint száz fellépésükkel kivétel nélkül nagy sikert arattak. Formációjuk időről-időre látványos és változatos koreográfiai elemekkel tarkított. A zenekarra jellemző a lendületes előadásmód és a dinamizmus, mely bizonyítottan elnyerte a közönség tetszését. A társulat jelenleg 10 főből áll. Japán tradícióknak megfelelő hangszerpark és színpadi megjelenés jellemzi koncertjeiket.

A koncertről...

A formáció életében fontos szerepet tölt be a hagyományteremtő szándékkal útjára indított, teljesen önálló szervezésű "SAKURA" koncertsorozat, melynek első előadására 2008 áprilisában került sor. Évről-évre ezen rendezvény alkalmával kerül bemutatásra a teljesen megújuló színpadi produkció. A már hagyománnyá vált SAKURA koncertsorozat 2013. április 20-án 19 órakor lesz a szombathelyi AGORA - Művelődési és Sportházban. A csapat ezen alkalommal igazi újdonságokkal készül régi és új vendégeinek egyaránt, de hagyományaikhoz hűen dinamizmusból és látványból ezen alkalommal sem lesz hiány.

Mi is az a Sakura?

Maga a szó, Japán nem hivatalos nemzeti virágát jelenti. Évszázadok óta ünnepnek számít az időszak, mikor a cseresznyefák fehér és rózsaszín színekbe öltözve díszítik a tavaszt. A japánok ezt az időszakot ünnepként tartják számon, ekkor leülnek egy cseresznyefa alá és élvezik a látványt, kikapcsolódnak és pihennek. Ennek a nem mindennapi ünnepkörnek tisztelegve rendezi meg újra az ATARU TAIKO ütőegyüttes a mára már hagyománnyá vált SAKURA koncertjét.

A japán dobok hangja és látványa elvarázsolhatja az érdeklődőket akár cseresznyefák adta különleges hangulatba. Mindenki betekintést nyerhet április 20-án Szombathelyen az AGORA – MSH-ban az ATARU TAIKO Japán Dobszínház műsorába. Ne hagyja ki, ez ütős lesz!

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére