Értékes díjat nyert a jánosházi Batthyány Lajos Általános Iskola

• 2020. szeptember 18., péntek •
Az intézmény, fenntartója és az önkormányzat az Európai Diáksport Napja 2019 sikeres szervezéséért Teqball asztalokat kaptak
Értékes díjat nyert a jánosházi Batthyány Lajos Általános Iskola

A több mint 15 éve hazánkban elindított Európai Diáksport Napján a regisztrált iskolák vállalják, hogy legalább 120 percnyi mozgás- és sportprogramot szerveznek a tanulóknak. A sportnap célja, hogy a gyerekek megtapasztalhassák a felszabadult, közös mozgás és játék élményét. E mellett a sportnap az egészséges életmódhoz kapcsolódó további témával is foglalkozik, idén a mentális egészség fontosságával.

A program öt éve lépte át az ország határait, és mára 4 kontinensen több mint 45 országban valósulnak meg iskolai sportnapok. A tavalyi évben világszerte 3 millió diák csatlakozott az eseményhez, ezzel az ESSD ma már az European Week of Sport, azaz az Európai Sporthét egyik legnagyobb sikerű rendezvénye. Ezt a vívmányt ismerte el az Országgyűlés is 2017 decemberben azzal, hogy szeptember utolsó péntekét hazánkban a Magyar Diáksport Napjává nyilvánította. Az EMMI pedig a 2020/2021. tanév rendjéről szóló rendeletben 2020. szeptember 25-ét „Az egészségtudatos gondolkodás és iskolai mozgástevékenységek” (azaz a Magyar Diáksport Napja) témanappá nyilvánította.

Az idei COVID-19 járványügyi készültség időszakában a díjátadások egyedileg zajlottak. A Batthyány Lajos Általános Iskola nevében Csík Józsefné intézményvezető, a Sárvári Tankerületi Központ nevében Rozmán László tankerületi igazgató, a település nevében pedig Kiss András polgármester vette át a Teqball Lite asztalokat. Sipos Győző Marton Ferencnek, a Vas Megyei Közgyűlés alelnökének adta át a köszönő üvegplakettet, a Vas Megyei Diáksport Egyesületnél pedig Pálóczi László, Kiskós Kitti, Geiger Csilla és Pálla Csaba kapták a sportszerutalvány jutalmakat.

A járványhelyzet az idei diáksport napi események lebonyolítását is módosítja, az aktivitások ezúttal kisebb csoportokban, osztályszinten valósulnak meg országszerte, lehetőség szerint szabad téren, hogy a lehető legbiztonságosabb körülmények között mozoghassanak a gyerekek. Az iskolák széleskörű diáksportnapi díjazása idén is megvalósul, ezúttal a szeptember 25-i Európai Diáksport Napja és a szeptember 20-i Open Streets Day naphoz kapcsolódik: az első 400 iskola, amely október 22-ig beszámolót küld be a diáksportnapi programjáról, 20.000,- Ft értékű labdacsomagot kap, az első 100 iskola, aki pedig mind az Open Streets Day napi sporteseményről, mint az ESSD-ről beküldi a beszámolót, 60.000,- Ft értékű labdacsomag jutalomban részesül.

közösség

további frisss

lap tetejére