Erőteljesen fellép a Nemzeti Nyomozó Iroda a vírustagadókkal szemben

• 2020. december 11., péntek •
Négy helyszínen tartott házkutatást a rendőrség rémhírterjesztés és uszítás miatt – hangzott el az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján.
Erőteljesen fellép a Nemzeti Nyomozó Iroda a vírustagadókkal szemben

Az elmúlt 24 órában a maszkviselési szabályok megszegése miatt 187 esetben intézkedtek a rendőrök. A közterületi maszkviselési hiányosság miatt 162 esetben léptek fel. Üzletekben 13 esetben nem viseltek maszkot. Tömegközlekedési eszközön 12 emberrel szemben kellett intézkedni - mondta Gál Kristóf, az ORFK szóvivője. A nyitvatartási szabályoknál eddig 600 intézkedés kellett, 172 esetben állapították meg az üzemeltető vagy tulajdonos felelősségét. csütörtökön egy üzletet zártak be. 

CSÜTÖRTÖKÖN 287 ESETBEN KELLETT INTÉZKEDNI A KIJÁRÁSI TILALOM MEGSZEGÉSE MIATT. Összesen 11 699 esetben kellett intézkedni eddig. A tranzitszabályok megszegése miatt 72 rendőri intézkedés történt. 16 818 esetben ellenőriztek hatósági házi karantént, 6681 újat rendeltek el csütörtökön, és összesen 49 524 zárlat van hatályban.

Kemény fellépés

A vírustagadók megjelenéseit a rendőrség monitorozza, de nem minden ilyen megnyilvánulás tartozik büntetőjogi kategóriába. A Nemzeti Nyomozó Iroda hetek óta nyomoz, és péntek reggel négy helyszínen jelent meg, és számítógépes eszközöket foglalt le. Az eljárás rémhírterjesztés miatt indult a rendőrségi észlelésre.

A sajtótájékoztatón nem hangzott el a neve, de a vírustagadó Gődény Györgyöt is bevitték a felesége Facebook-posztja szerint, ezzel kapcsolatban kerestük a hatóságokat.

6197 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 271 200 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 171 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 6622 főre emelkedett. A GYÓGYULTAK SZÁMA IS FOLYAMATOSAN NŐ, JELENLEG 78 700 FŐ, AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA 185 878. 7841 KORONAVÍRUSOS BETEGET ÁPOLNAK KÓRHÁZBAN, KÖZÜLÜK 610-EN VANNAK LÉLEGEZTETŐGÉPEN - ismertette a csütörtöki adatokat Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője.

A posta elkezdte a nyugdíjasoknak kézbesíteni a koronavírus-oltásról szóló tájékoztatót, amelyben jelezhetik igényüket az idősek – hívta fel a figyelmet a szakember.


Forrás, kép: origo.hu
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére