Érett szőlő, finom bor és jókedv - Felvonulással kezdődött a vaskeresztesi szüret

há • 2020. szeptember 06., vasárnap •
A vaskeresztesi szüreti mulatság jó példája annak, hogy a hagyományokat a biztonsági szabályokat betartva is lehet ápolni, őrizni. Járvány ide vagy oda, a közös munka, annak gyümölcse, az érett szőlő, és a közösség ilyenkor legyőz mindent.
Érett szőlő, finom bor és jókedv - Felvonulással kezdődött a vaskeresztesi szüret

- A koronavírus-járvány sem tudja megakadályozni a szőlő érését - szögezte le a Frisss.hu-nak a szombati felvonulás előtt Hende Csaba országgyűlési képviselő, aki Krancz Tamás polgármester és Böröcz Tamás hegyközségi elnök meghívására érkezett a szüreti időszak kiemelkedő rendezvényére. - Eljött az ideje a szüretnek, és ez az egyik legnehezebb, de ugyanakkor a legvidámabb munka is az évben. Nagyra becsülöm a Vas-hegyi szőlészeket, borászokat, az ő invitálásukra jövök el minden évben erre a felvonulásra. Természetesen betartjuk a biztonsági előírásokat, de ez sem rontja el a jókedvünket - mondta lapunknak a térség országgyűlési képviselője.


Szüret tehát akkor is van, ha járvány van, csak kicsit másképp. A szüreti felvonulás az Alpesi Fogadó és Borház elől haladt a Takser Spatzen zenekar kíséretében, majd a hegybíró ünnepélyesen engedélyt adott a szüretelés megkezdésére. A környékbeli hagyományőrző énekkarok és más csoportok hangulatos műsort adtak, miközben finom borokat lehetett kóstolni. Este vacsorával és bállal zárult a vaskeresztesi szüreti mulatság.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére