Épülnek Vas megye útjai - Íme a távlati tervek!

Frisss • 2013. július 30., kedd •
2014. július 1-től minden bizonnyal már kétszer két sávon autózhatunk Szombathely és Vát között. Van, ahol már aszfaltoznak – jelentette be Kovács Ferenc megyei elnök, útügyi miniszteri biztos egy keddi sajtótájékoztatón.
Épülnek Vas megye útjai - Íme a távlati tervek!

Mint arról már beszámoltunk, a vasi közutak műszaki állapotának javítására és fejlesztésére irányuló koordinátori feladatok ellátására miniszteri biztossá nevezte ki Kovács Ferencet, a Vas Megyei Közgyűlés elnökét, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter. A megyei útügyi miniszteri biztos feladata lesz a közutak műszaki állapotának javításával kapcsolatosan települési és lakossági igények összegyűjtése és koordinálása.

Kovács Ferenc a megyében épülő utak jelenlegi állapotáról és a távlati tervekről is szólt a sajtótájékoztatón. Mint mondta, naponta több mint tízezer jármű halad át a 86-os úton, ezért nagyon fontos, hogy több szünet után ismét lendületet vett az M 86-os építése. A kétszer két sávos 9, 2 kilométer hosszú út, amely minden települést kikerül, részben új nyomvonalon halad. Vannak olyan szakaszai, ahol már betonoznak, úgy tűnik tartható az időpont és 2014. június végén forgalomba helyezik - emelte ki Kovács Ferenc.

Már megtörténtek az ásatások és jelenleg a közbeszerzési eljárás folyik a Szeleste Csorna szakaszon, amely két ütemben készül el. A tervek szerint 2015 júliusában adják át a forgalomnak Hegyfaluig az utat, 2016 novemberében pedig a Hegyfalu és Csorna közötti szakaszt.

Közben folynak a munkálatok az M85 autóút Győr-Csorna szakszán, és 2015 végéig befejeződik az építkezés az Enese - Csorna szakaszon is. Addigra készül el a tervek szerint a csornai elkerülő is.

A határig visz az út

Még az idén elkészül a Körmendtől Egyházasrádócig húzódó 4, 4 kilométeres szakasz, 2015-ben pedig pedig megépül a Szombathely és Egyházasrádóc, valamint a Nádasd és a Zalalövő elkerülő.

Kovács Ferenc útügyi miniszteri biztos elmondta, tervezik azt a 30 kilométer hosszú kétszer két sávos gyorsforgalmi utat is, amely csatlakozik az osztrák S7-es autóúthoz. A szakaszra a kivitelezési tervek már elkészültek, a közbeszerzési eljárás pedig bírálati időszakban van.

közösség

további frisss

lap tetejére