ELTE diplomákat adtak át Szombathelyen

Szerző: frisss.hu Fotó: frisss.hu • 2018. február 17., szombat •
Szombathely rangját emeli, hogy a Savaria Egyetemi Központ immáron az Eötvös Loránd Tudományegyetem részeként ELTE diplomát ad diákjai kezébe. Magyarország első számú egyeteme, a városunkban megtelepedett nagyvállalatok igényeit fogja kielégíteni azzal, hogy ELTE diplomás mérnököket képez helyben. Sem a multiknak nem kell az ország másik szegleteiből idecsalogatni a szakképzett munkaerőt, sem a városnak nem kell attól tartania, hogy a fiatalok elvándorolnak.
ELTE diplomákat adtak át Szombathelyen

98 végzett diák kapta kezébe szombaton a diplomáját az AGORA Savaria Moziban tartott átadó ünnepségen.  Ahogy Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője fogalmazott, a végzős egyetemisták mellett azt is ünnepeljük, hogy ez az értékhordozó és hagyománytisztelő egyetem meglelte új otthonát az ősi Savariában, a mai Szombathely városában. A legfontosabb értéke egyetemünknek a szabadsága, az az egyetemi autonómia, amely a kiválóságot és az érdemet pajzsra emelve biztosította a történelem viharai között egyetemünk fennállását és fejlődését. Ugyanilyen fontos a tanítás, a tanulás szabadsága, ami biztosítja a korlátok nélküli tudományos vitát, amelyben csak az igazságnak van ereje, a hierarchiának nincsen.

Németh István, az ELTE-SEK-et vezető rektorhelyettes a technika világának rohamos átalakulásáról beszélt, s arról, hogy néhány évtized múltán a mesterséges intelligencia játssza majd a meghatározó szerepet életünkben.  Hozzátette, az emberi viselkedés, a megérzés, a szeretet, az egymáshoz fűződő kapcsolatok sohasem lesznek helyettesíthetők gépekkel, robotokkal.

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere arra emlékeztette az egybegyűlteket, hogy néhány éve az akkor kezdő diákokat a város polgáraivá fogadta, ezért úgy illik, hogy a búcsúzásnál is  jelen legyenek a város képviselői, és arra kérjék a hallgatókat, maradjanak ebben a szép városban, gyarapítsák Szombathely értékeit.

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére