Elnyerte „Az év ökoturisztikai élménye 2018” címet a Jeli Varázskert

Szponzorált tartalom • 2018. október 26., péntek •
Az Agrárminisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt pályázaton 21 szervezet mérettetett meg. Négy kategóriában hirdettek győztest.
Elnyerte „Az év ökoturisztikai élménye 2018” címet a Jeli Varázskert

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. által kezelt és folyamatosan fejlesztett Jeli Varázskert Az év „hozzáférhető” ökoturisztikai élménye- „Élmény korlátok nélkül” kategóriában találtatott a legjobbnak.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. két ütemben 1500 m hosszan akadálymentesített ösvényt alakított ki a Jeli Varázskertben. Az ösvény taktilis burkolattal ellátott, így a vak és gyengénlátó emberek önállóan is tudnak közlekedni rajta. A növényeket ismertető táblákon baille írás is szerepel. A vak és gyengénlátó személyek tárlatvezető készüléket is kapnak a tanösvény bejárása előtt, a táblán szereplő szám beírása után a készülék nem csupán az adott növényről közöl hang formájában információt, hanem a növény megközelítésében, megérintéséhez szükséges hasznos tanácsokkal is szolgál. Így a vak emberek a tíz szemükkel, az ujjaikkal meg tudják ismerni a növényvilág képviselőit. Az ösvény kialakítása során a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületével folyamatosan egyeztetett az erdőgazdaság, hogy az ösvényt használóknak minél könnyebben átadható élményt nyújtó beruházás jöhessen létre. Az akadálymentesített ösvény tolószékkel és babakocsival is könnyen végigjárható.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. a jövőben is folytatja a Jeli Varázskert fejlesztését. A 2019-es évben egy nagyszabású lombkorona sétány kerül a látogatók használatába, melynek völgyhíd eleme akadálymentesen megközelíthető lesz.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére