Eddig 680 ezer embernek segített a munkahelyvédelmi akció

MTI • 2013. május 20., hétfő •
Az első negyedéves adatok alapján eddig 680 ezer munkavállaló foglalkoztatását segítette a munkahelyvédelmi akció - derül ki a Fidesz szóvivőjének vasárnapi közleményéből.
Eddig 680 ezer embernek segített a munkahelyvédelmi akció

Selmeczi Gabriella emlékeztetett rá: a programot a munkaerőpiacon hátrányos, veszélyeztetett helyzetben lévő öt társadalmi csoport számára indította a kormány. Ők a kisgyermeket nevelő édesanyák, az 55 év felettiek, a 25 év alattiak, a tartósan munkanélküliek és a szakképzettséget nem igénylő munkakörben foglalkoztatottak.

Az év első három hónapjában a programban résztvevők több mint fele 55 év feletti munkavállaló volt, harmada pedig olyan alacsony iskolázottságú munkavállaló, aki szakképzettséget nem igénylő munkakörben dolgozik. Emellett több mint 100 ezer pályakezdő, 25 ezer kisgyermekes édesanya és 4 ezer tartósan álláskereső munkahelyét is védi a program - ismertette Selmeczi Gabriella.

A kormánypárti politikus felidézi: a munkahelyvédelmi akció ezeknek a csoportoknak a foglalkoztatásához jelentős adó- és járulékkedvezményeket biztosít a munkaadók számára.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére