Új technológiák a turizmusban

frisss • 2012. július 10., kedd •
Az olaszországi Vigevanoban rendezték 2012. június 28-29.-én, az „e-CREATE“ projekt indító konferenciát. A rendezvényen 10 európai országból származó 13, a gazdaság- és turizmus fejlesztés területén meghatározó szervezet vett részt, a turisztika szektorban működő vállalkozások működését segítő modern info-kommunikációs technológiák (IKT) használata területén azonosított „jó gyakorlatokat“ átadása és tapasztalatcsere céljából.

A Saxony-Anhalt Regionális Fejlesztési és Közlekedési Minisztérium (Németország) által vezetett konzorcium projektjében három év alatt tíz ország (Németország, Csehország, Franciaország, Olaszország, Magyarország, Portugália, Lengyelország, Írország, Norvégia és Spanyolország) tizenhárom szervezete (fejlesztési ügynökségek, regionális és helyi hatóságok, alapítványok, egyéb gazdaság és turizmus fejlesztéshez kapcsolódó szervezetek), köztük egyedüli magyar projektpartnerként a Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. vesz részt. A Nyugat-Pannon Zrt. egy országos hálózattal rendelkező cégcsoportnak, a Regionális Fejlesztési Holding a nyugat- dunántúli régióban működő tagja. A Társaság sokrétű tevékenységével elsősorban a kis- és közepes vállalkozásoknak, valamint a települési önkormányzatoknak és társulásaiknak nyújt segítséget.A mintegy 1,9 millió EURÓ összköltségvetésű projekt az INTERREG IVC Program keretében, az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.

Az e-CREATE projekt legfőbb célja a vidéki területeken - optimálisan kulturális utak mentén - működő, szolgáltatás-orientált turisztikai vállalkozások versenyképességének fokozása, új m technológiák használatának elősegítése révén. Jó gyakorlatok azonosításán alapulva, a projekt keretében ajánlások kerülnek megfogalmazásra és kidolgozásra a helyi és regionális szintű döntéshozók számára, egyúttal az európai területfejlesztési politikák hatékonyságának növelése érdekében, a szolgáltatói oldalt érintő irányelvek kidolgozásának alapját képezve.

Amint azt Frank Thäger – a vezető partner hivatalos képviselője – a nyitó konferencián elhangzott beszédében is kiemelte, “Napjainkban egy turisztikai desztináció vonzereje nem csupán annak kulturális, történelmi és természeti értékein alapul, a szolgáltatások és az információk elérhetősége egyre meghatározóbb tényező”. Ehhez kapcsolódóan az e-CREATE projekt legfőbb célja az új technológiák használatának promótálása a szolgáltatás-orientált, vidéki területeken működő

közösség

további frisss

lap tetejére