Dübörög az embercsempészet

• 2021. január 15., péntek •
Virágzik a biznisz, sajnos. Kedden állt bíróság elé a Vámoscsaládnál lekapcsolt bosznia-hercegovinai férfi.
Dübörög az embercsempészet

A bosnyák férfi 2021. január 12-én utazott be Magyarországra Szerbia felől. A
megbízója utasításának megfelelően egy benzinkúton találkozott a kapcsolattartójával, aki a későbbiekben egy telefonos alkalmazáson keresztül küldte el neki annak a helynek a koordinátáit, ahol az öt férfi várt rá.

A szír férfiak korábban ismeretlen személyek segítségével, a határátkelő állomásokat kikerülve, személyes okmányok nélkül jutottak be Magyarországra. A vádlott két férfit az utastérben, három férfit pedig a csomagtartóban rejtett el. A
megállapodás szerint a vádlott akkor kapta volna meg a fizetséget, ha eljuttatja a szíreket úti céljukig Németországba. A rendőrség közúti ellenőrzés alá vonta a vádlottat Vámoscsalád közelében, az M86-os autóúton, és megtalálta a gépkocsiban rejtőzködő külföldieket.

A Sárvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit két év hat hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt, és öt évre kiutasított az ország területéről. Az ítélet jogerős.


forrás: ugyeszseg.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére