Döbbenet! – A börtönben ülő Czeglédy elindul az országgyűlési választásokon, hogy így szabaduljon az előzetesből

forrás: www.pestisracok.hu • 2018. február 17., szombat •
Korábban már felröppentek olyan hírek, miszerint Czeglédy Csaba, aki bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás gyanújával előzetesben ül, elindul a tavaszi országgyűlési képviselőválasztáson. Akkor még úgy tűnt, a baloldal jelöltje lehet a szocialisták ügyvédje, de ezt az MSZP és a DK is cáfolta. Szombat reggel a Czeglédy Csabához köthető hírportálon kiszúrtuk, hogy a súlyos bűncselekményekkel gyanúsított politikus már hirdeti is magát. Ha megnyitjuk a nyugat.hu-t, a fejlécen Czeglédy mosolyog ránk és azt kéri támogassuk, hogy képviselő lehessen, mert fogságban tartja a hatalom! Nem árul zsákbamacskát, ki is jelenti, mennyire fűti a szabadságvágy. Úgy fogalmaz, azt úgysem meri megtenni a hatalom, hogy egy országgyűlési képviselőjelöltet fogságban tartson.
Döbbenet! – A börtönben ülő Czeglédy elindul az országgyűlési választásokon, hogy így szabaduljon az előzetesből

A politikai hirdetésre kattintva kétoldalas ömlengés követezik Czeglédyről:

    Dr. Czeglédy Csaba vagyok, Szombathely szülöttje. Minden szeretett városunkhoz köt; itt láttam meg a napvilágot 41 éve, itt jártam iskolába, itt nevelem két csodás gyermekemet, és az itt élőket képviselem már 20 éve, a szombathelyi önkormányzatnál

– kezdi a bemutatkozást.

Aztán pár sorral lejjebb már csak úgy dől belőle az öntömjénezés, hogy ő mindig milyen közvetlen és bárki számára elérhető volt, mindenkin segített és az igazságért harcolt. A rászorulók segítésére egész hosszan kitér: tűzifát, meg meleg ételt, tanszercsomagot, karácsonyfát és még ki tudja, mit nem osztott a szegényeknek. Sőt, azóta alapítványt is indított, hogy még hatékonyabban segíthesse a rászorulókat és a tehetséges, hátrányos helyzetű gyerekeket.

Képviselőjelölti indulásának na ná, hogy fontos politikai üzenete van. A szegény, családjától elzárt, korrupt kormány által fogva tartott becsületes fiú igazságért és szabadságért vívott harca:

    Ezeket a sorokat most a szegedi börtönben vetem papírra. Családomtól elragadva, itt tart fogságban az a korrupt hatalom, amelynek az elmúlt években rengeteg borsot törtem az orra alá, és amely hatalom bűncselekmény elkövetésétől sem riad vissza, hogy elhallgattassa az ellenzéki hangokat.

Azért röviden arra is kitér, hogy a gyanú szerint bűncselekményt követett el, ami szerinte hazugság, és azért gyanúsítják, mert félnek tőle. Czeglédy, úgy tűnik mintha a előzeteséről döntő bíróságnak és az azt indítványozó ügyészségnek is üzenne. Ahogy korábban megírtuk, szerkesztőségünkbe eljutottak olyan információk, miszerint március 15-én már Szombathelyen ünnepelné a nemzet szabadságát a baloldali politikus. Ezt most gyakorlatilag be is vallja. Úgy fogalmaz, hogy azt szerinte nem meri megtenni a hatalom, hogy egy országgyűlési képviselőjelöltet fogságban tartson.

    Hiszem, hogy azt nem meri a hatalom megtenni, hogy egy országgyűlési képviselőjelöltet fogságban tartson. Ami azonban még fontosabb, ezt a vonatkozó törvények nem is teszik nekik lehetővé

– írja saját maga ajánlásában.

A politikus végül kitér a pártkérdésre is. Állítása szerint azért nem “pártcsaládja” (Jó kérdés, mit jelenthet Czeglédy szótárában ez a kifejezés… Az MSZP-t, a DK-t vagy esetleg mindegyiket a családjának tekinti?) színeiben indul, mert szerinte akkor miatta nemtelen támadásoknak lennének kitéve. Illetve, mint írja, a pártpolitikai csatározásoktól meg is csömörlöttek az emberek és szívesebben szavaznak olyan jelöltre, akit “nem köt gúzsba a pártpolitikai béklyó”.

A teljesség kedvéért felidézzük, éppen a pénteki napon közölte a Csongrád Megyei Főügyészség, hogy kiterjesztették a nyomozást a 2011 és 2017 közötti időszakra és már kilenc iskolaszövetkezettel összefüggésben keresik az eltűnt adóforintokat. Már nem is 3, hanem több mint 6 milliárd forintot. Megváltoztatták a gyanúsítás tényállását és az összegszerűséget is  – ami nem hogy enyhébbnek, hanem még súlyosabbnak mutatja a Czeglády és társai által feltételezetten elkövetett csalást.

Az úgynevezett iskolaszövetkezet ügyben tavaly júniusban történtek meg az első letartóztatások, több évi nyomozás után, amelyet újabbak követtek. Jelenleg 16 főt gyanúsítanak, köztük iskolaszövetkezetei vezetőket, akik a gyanú szerint csak a nevüket adták, és strómanként működtek Czeglédy alatt, továbbá a Human Operator Zrt. több alkalmazottját, irodavezetőjét, könyvelőjét, akik a gyanú szerint aktívan közreműködtek az ügyletek lebonyolításában.

Jelenleg heten vannak előzetes letartóztatásban és kilencen házi őrizetben. Czeglédy előzetes letartóztatása március 14-én jár le, akkor kell dönteni az esetleges meghosszabbításról, vagy annak megszüntetéséről.

Vezető kép: MTI

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére