Diplomamentő program: Már lehet regisztrálni!

szróbert • 2014. március 19., szerda •
Már lehet regisztrálni a kormány által indított Diplomamentő programra, és várhatóan április végén el is indulnak az angol, a német és a francia nyelvtanfolyamok – közölte egy budapesti sajtótájékoztatón a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA). A frisss.hu utánajárt a részleteknek.
Diplomamentő program: Már lehet regisztrálni!

Czomba Sándor, az NGM foglalkoztatáspolitikai államtitkára kiemelte: kibővítették a válaszható nyelvek körét, így nemcsak angol és német, hanem francia kurzusokat is tartanak majd.

Különböző intenzitású tanfolyamok, így 120, 180 vagy 240 órás közül lehet majd választani, a maximálisan adható támogatás fejenként 300 ezer forint lesz. 
Pákozdi Szabolcs, a programot megvalósító OFA ügyvezető igazgatója elmondta: a március 10-i határidőig mintegy 160 képző intézmény pályázata érkezett be az OFA-hoz; ezek feldolgozását már elkezdték. Az egyéni érdeklődők április 4-ig regisztrálhatnak, de a regisztráció még nem minősül pályázatnak. A pályázati kiírások várhatóan április közepén jelennek meg, és azok is pályázhatnak, akik előzetesen nem regisztráltak.

A 23 esztendős Sz. Valentina a frisss.hu érdeklődésére elmondta: két éve végeztem egy budapesti főiskolán, de sajnos sikeres nyelvvizsga hiányában még nem vehettem kézbe a diplomámat. Mivel nemzetközi kapcsolatok szakra jártam, két középfokú nyelvvizsgára is szükségem van, így biztosan élek a lehetőséggel. Már a regisztráción túl vagyok, német nyelvre fogok jelentkezni, és nagyon remélem, hogy a kínált tanfolyam hozzásegít majd a nyelvtudáshoz, s így még idén átvehetem a diplomámat.     

További részletekért keresse fel a www.diplomamento.hu weboldalt!

 

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére